Leden Abvakabo FNV akkoord met cao geestelijke gezondheidszorg

Array

Meer salaris, een betere reiskostenvergoeding en een goed sociaal plan. Dat zijn de belangrijkste onderdelen van de nieuwe cao voor de geestelijke gezondheidszorg. 96 procent van de leden van Abvakabo FNV die zich uitspraken over het onderhandelaarsakkoord heeft ingestemd.

Elise Merlijn, cao-onderhandelaar namens Abvakabo FNV: “Ondanks dat de geestelijke gezondheidszorg door de bezuinigingsplannen van het kabinet in zwaar weer verkeert, vinden onze leden de nieuwe cao algemeen aanvaardbaar. We hebben met de werkgevers afspraken kunnen maken over een fatsoenlijke loonontwikkeling en indien nodig begeleiding van werk naar werk.”

De onderhandelingen tussen de bonden in de geestelijke gezondheidszorg en werkgeversorganisatie GGZ Nederland zijn gestart in maart van dit jaar. Na vier onderhandelingsronden werd er begin oktober een onderhandelaarsakkoord bereikt. Vervolgens konden de leden van Abvakabo FNV zich hierover uitspreken. De geestelijke gezondheidszorg in Nederland telt 80.000 werknemers.

bron: ANP Pers support

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen