Nominaties Future of Health Award bekend

Zojuist zijn de nominaties voor de Future of Health Award bekend gemaakt. Tijdens Games for Health Europe, 24 en 25 oktober, Amsterdam,  zijn 68 innovatieve zorgideeen gepitched. Initieel was het plan de winnaar tijdens Games for Health Europe  bekend te maken. Vanwege de enorme onverwachte opkomst had de jury meer tijd nodig om daaruit vijf genomineerden te kiezen. Na vijf uur beoordelen van de opgenomen pitches en drie rondes van selectie en stemmen, zijn de genomineerden gekozen. De uiteindelijke winnaar ontvangt een bedrag van € 200.000, beschikbaar gesteld door zorgverzekering CZ. De verkiezing  van de winnaar is tijdens  TEDxMaastricht op 2 april 2012.

De jury, bestaande uit Bertalan Mesko, Jeroen van Mastrigt-Ide, Lucien Engelen, Bart Brandenburg en Jurriaan van Rijswijk heeft de volgende vijf ideeen genomineerd:

Heartville van Jaap Gerretsen, DayDream van Jan Jonk, Chain of Foods van Diana Tucker, FigureRunning van Willempje Vrins en Game Domestic Violence van Jan de Werd.

Alle ideeen zijn nog in concept. Meer informatie is te vinden op de site van Games for Health Europe

Wanneer U meer wil weten over de lezingen van Games for Health Europe, klik dan de banner op deze pagina aan. De belangrijkste lezingen staan daar gepubliceerd in volgorde van presentatie.

Rene Luigies

Rene is consultant op het snijvlak productontwikkeling en gezondheidszorg/projectmanager valpreventiebus/multitasker/outofthebox denker/innovator/ Eusamed bv/ Op [email protected] Netherlands, Rijswijk (Gld)

René Luigies heeft 30 jaar ervaring in nationale- en internationale marketing en business development in de medische sector. Die ervaring strekt zich uit van de farmaceutische industrie tot de medische apparatuur. In 2001 startte hij zijn eigen bedrijf in Nederland. Na de succesvolle introductie van een product op het gebied van pijnbestrijding, heeft dit bedrijf zich verder ontwikkeld tot specialisatie op het snijvlak van product ontwikkeling en gezondheidszorg. Bekende succesvolle producten zijn de OHRA valpreventiebus en de OOGbus van het Oogzorgnetwerk en CZ. Binnen het bedrijf is een groot netwerk aanwezig met de belangrijkste stakeholders in de gezondheidszorg, zoals zorgverzekeringen en overkoepelende organisaties, overheid, zorgverleners, hogescholen, universiteiten en het MKB. Op dit moment wordt dit netwerk ingezet voor eigen consultancy activiteiten, en voor zijn functie als zorginnovatiemakelaar voor Health Valley.

Een volledig cv is te vinden op LinkedIn: http://nl.linkedin.com/in/reneluigies
En René Luigies is te volgen op twitter: @Lodewijkjes

Valpreventie2.0

In 2007 is het OHRA valpreventie project gestart. Dit was het resultaat van een product concept dat ik samen met iemand uit de thuiszorg en een huisarts aan OHRA presenteerde. OHRA heeft dit project volledig gefinancierd. Dit project is volledig door mij opgezet en uitgewerkt, respectievelijk gemanaged. Ook de uitwerking van de resultaten zijn door mij gedaan. Het OHRA valpreventieproject heeft geresulteerd in een afname van 35% van het aantal valincidenten op een groep van 1561 mensen.

De kosten voor de landelijke uitrol bleken te hoog voor zorgverzekeraar CZ, die OHRA heeft overgenomen. Daarmee staakte het project. In het kader van eHealth heb ik toen Valpreventie2.0 bedacht. Een internet applicatie, waarmee ouderen zelf een risicoanalyse kunnen doen, vervolgens een advies krijgen om dat risico te verminderen en vervolgd worden of zij de adviezen ook opgevolgd hebben en of zij hulp/ondersteuning nodig hebben. Daarbij een vervolg door middel van registratie van het aantal valincidenten.

Inmiddels heb ik het NIPED bereid gevonden om valpreventie2.0 te realiseren. In mijn presentatie zal ik ingaan op het proces van valpreventie 1.0 naar de realisatie van valpreventie 2.0. De obstakels, de overwegingen, de weg naar de juiste partners, de financiering, het vinden van stakeholders, en de implementatie in de gezondheidszorg. En een korte visie geven op valpreventie 3.0, waar al gesprekken over gevoerd worden.

Recente artikelen