Therapie bij goedaardige prostaatvergroting die andere organen ontziet

Sinds een jaar wordt een gloednieuw lasersysteem succesvol gebruikt in de Heidelberger Klinik für Prostata-Therapie. Met de Greenlight XPS-laser, die andere organen ontziet, hebben de urologen Dr. Thomas Dill en Dr. Martin Löhr al meer dan 300 patienten met een goedaardige vergrote prostaat succesvol behandeld. Hiermee hebben ze hun patienten een deel van hun levenskwaliteit kunnen teruggeven.

Sinds de oprichting van de Heidelberger Klinik für Prostata-Therapie in 1994 geldt de kliniek als internationaal pionier op het gebied van Greenlight-laser en prostaattherapieen die andere organen ontzien.

“In augustus 2003 hebben we met onze eerste Greenlight-laserbehandeling deze behandelmethode in Duitsland voor het eerst maatschappelijk aanvaardbaar gemaakt,” herinnert Dr. Dill zich. “Sindsdien behandelen we elk jaar 300 tot 500 patienten.”Met het nieuwe Greenlight XPS-lasersysteem kunnen we nu ook de behandeling van grotere prostaatvolumes van boven de 100 milliliter behandelen,” legt Dr. Löhr uit.

Symptomen van een vergrote prostaat zijn herhaaldelijk nachtelijke urinedrang en een verminderde urinestraal. “Veel patienten laten zich ten gevolge van de beperkte levenskwaliteit en de pijn conventioneel opereren, met alle consequenties van dien.”

Dankzij de nieuw ontwikkelde lasertechniek en de jarenlange ervaring van beide urologen, is de kans op duurzame incontinentie en impotentie zeer klein. Bij oudere patienten vermindert het risico door de geringe complicatiepercentages. Andere voordelen zijn de geringe bloedingen en het feit dat de patienten hun dagelijkse leven snel weer op kunnen pakken. Na de amper 60 minuten durende behandeling is de patient na enkele uren al verlost van zijn klachten. “We hebben meer dan 300 patienten met de nieuwe laser behandeld en hebben zodoende de allerbeste ervaringen opgedaan,” zegt Dill.

De Heidelberger Klinik für Prostata-Therapie is gespecialiseerd in zowel een diagnoseprocedure als een behandeling van prostaataandoeningen die andere organen ontzien. Daarbij komen uitsluitend ultramoderne behandelmethoden met minimale invasie te pas. Voor de behandeling van prostaatkanker worden voornamelijk zeer intensieve, gefocuste ultrageluidsgolven (HIFU) gebruikt volgens het Sonablate-principe. Hierbij blijft de patient een langdurig en gecompliceerde opname bespaard.

De kliniek beschikt over meerdere behandelkamers, een verkoeverkamer en talrijke vriendelijk ingerichte patientenkamers. Naast de moderne geneeskundige standaarden speelt de intermenselijke sfeer en de individuele patientenverzorging een belangrijke rol in het concept van de kliniek.

Klinik für Prostata-Therapie GmbH
Bergheimer Strasse 56a
D-69115 Heidelberg
Telefoon: +49(0)6221-65085-0
[email protected]
http://www.prostaattherapie.com

Perscontact:
agentschap pressekontakt.com
Tel. +49(0)6223-46614

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen