Toch nog vliegen in één operatiekamer Zevenaar

Array

Enkele operaties in Zevenaar van gisteren en vandaag verplaatst
In één van de operatiekamers van Rijnstate Ziekenhuis Zevenaar zijn gisteren weer drie vliegen aangetroffen. Rijnstate heeft deze operatiekamer per direct gesloten, omdat met aanwezigheid van vliegen geen steriele omgeving kan worden gegarandeerd. De andere drie operatiekamers zijn wel vrij van vliegen en dus gewoon in gebruik.

De zeven voor gisterenmiddag geplande operaties in de ene operatiekamer zijn verplaatst naar een andere datum, de zeven van vandaag vinden doorgang in Rijnstate Arnhem. Voor vrijdag stonden geen operaties gepland in deze kamer.

Twee weken geleden sloot Rijnstate haar operatiekamercomplex in Zevenaar in zijn totaal voor vier dagen, omdat er enkele clustervliegen waren binnengedrongen.

Rijnstate heeft sindsdien in nauwe samenwerking met een gerenommeerd bestrijdingsbedrijf veel maatregelen genomen om de vliegen te verwijderen en nieuwe toevoer van vliegen naar het operatiekamercomplex tegen te gaan. Op zowel de buitenzijde als de binnenmuren van het operatiekamercomplex is insecticide aangebracht, elk mogelijk gaatje in plafonds en muren is gedicht en er zijn overal vliegenlampen met plakstroken geplaatst om de nog aanwezige vliegen te vangen. Na onderzoek met infraroodcamera’s en rook is een klein aantal scheurtjes in de afdichting van de leidingen gevonden en gedicht.

 

Het ziekenhuis staat nu dan ook voor een raadsel hoe er weer vliegen een operatiekamer hebben kunnen bereiken. Dit wordt momenteel nader onderzocht. We hopen maandag de operatiekamer weer te kunnen gebruiken.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen