Trimbos deelt kennis met gemeenten

Array

Gemeenten hebben te maken met problematiek op het gebied van geestelijke gezondheid, middelengebruik of ouderen. Het Trimbos denkt graag mee bij mogelijke oplossingen.Daarom biedt het Trimbos-instituut in het kader van de ‘Trimbos deelt kennis’ dag gemeenten vier gratis eendaagse adviestrajecten aan.

Gemeenten kunnen een vraag indienen over een beleidsprobleem rond alcohol, drugs of geestelijke gezondheid voor diverse doelgroepen. Uit de voorgelegde vragen en problemen worden vier gekozen, die zoveel mogelijk de verschillende beleidsterreinen en doelgroepen beslaan.

De geselecteerde gemeenten ontvangen begin december bericht. De adviesdag wordt – in overleg – gepland voor december of januari. De resultaten en uitkomsten worden met alle inzenders gedeeld. Dus ook gemeenten wiens vraag niet is geselecteerd, bijvoorbeeld omdat verschillende gemeenten met dezelfde problemen worstelen, kunnen kennis nemen van het advies en hier mogelijk hun voordeel mee doen.

Vorig jaar deed het Trimbos-instituut al ervaring op met eendaagse adviestrajecten tijdens de eerste ‘Trimbos deelt kennis’ dag. Een paar voorbeelden van gemeenten die toen in een kort traject advies kregen:

  • Almelo over het verbeteren van participatie van bijstandsclienten in een herstructureringswijk;
  • Utrecht over de mogelijkheden voor herstelgericht werken voor kwetsbare burgers met OGGz-problematiek;
  • Den Haag over het inzetten van een interventie voor het versterken van mentale veerkracht voor jongeren op VMBO-scholen in krachtwijken.

Gemeenten die willen inschrijven om kans te maken op dit eendaagse adviestraject door een team van deskundigen, kunnen tot 22 november hun probleem of vraag met een korte toelichting sturen naar [email protected].

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen