Informatieavond: Bernhoven stimuleert bewegen bij diabetes

Array

Op 29 november vindt in de kapel van ziekenhuis Bernhoven op de locatie Oss een informatieavond plaats over bewegen en diabetes. Minimaal een half uur per dag bewegen is goed voor iedereen, maar zeker voor mensen met diabetes.
Olympisch volleybalkampioen Bas van de Goor, zelf ook diabetespatient (type 1 diabetes), Caroline Heijckmann, internist in ziekenhuis Bernhoven, diabetesverpleegkundige Petra Wagemans en diabetespatient Mark van de Elzen hebben op zondag 6 november deelgenomen aan de marathon van New York. Dat gebeurde op initiatief van de Bas van de Goor Foundation. Deze foundation zet zich in om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren door middel van sport en bewegen. Ziekenhuis Bernhoven wil het bewegen voor diabetespatienten graag actief stimuleren met een aantal nieuwe projecten.
Op 29 november komt de oud topvolleyballer persoonlijk vertellen over zijn ervaringen met (top)sport en diabetes, vertelt Mark van de Elzen hoe hij zijn deelname aan de marathon van New York heeft ervaren, en vertelt Julian Vossenberg over het winnen het wereldkampioenschap voetbal met het juniordiabetesteam van de Bas van de Goor foundation deze zomer in Zwitserland.
De avond vindt plaats in de kapel van het ziekenhuis in Oss, aanvang 19.30 uur, zaal open vanaf 19.00 uur. Iedereen die belangstelling heeft is van harte welkom.

Internist Caroline Heijckmann gaat in op de medische aspecten van diabetes en bewegen terwijl twee diabetesverpleegkundigen vertellen over de projecten Start to Run en ‘biowalking’. Als eerste in Nederland wil een medisch team van ziekenhuis Bernhoven samen met atletiekvereniging de Keien in Uden in 2012 ‘Start to Run voor diabetes’ gaan aanbieden.
Biowalking is deze zomer door het ziekenhuis gestart in samenwerking met IVN Uden en natuurcentrum Slabroek: maandelijks wandelt een aantal diabetespatienten onder leiding van een IVN gids door Slabroek. Zij worden begeleid door een diabetesverpleegkundige of dietist van het ziekenhuis.

Uiteraard is er gelegenheid tot het stellen van vragen. Iedereen die belangstelling heeft is van harte welkom. Aanmelden via [email protected] (of bellen naar 0412-62 11 20 / 0413-38 16 37) wordt op prijs gesteld zodat het ziekenhuis een inschatting kan maken hoeveel gasten het kan verwachten op deze bijeenkomst.

Diabetes en bewegen, dinsdag 29 november 19.30-21.00 uur, kapel ziekenhuis Bernhoven, Oss.

Karel Bruinsma

Werkzaam als adviseur communicatie en patiëntenvoorlichting in ziekenhuis Bernhoven. Voorheen als communicatieadviseur werkzaam bij Vizier (tegenwoordig Dichterbij), verstandelijk gehandicaptenzorg.
Tevens auteur van het boek 'Ouwe Tinus' over de geschiedenis van de St. Augustinusstichting in Gennep en freelance redacteur human interest en beeldende kunst.

Recente artikelen