Amphia in top van beste ziekenhuizen voor nieuwe knie of heup

Array

Recent werd het jaarlijkse onderzoek van het weekblad Elsevier “De beste ziekenhuizen – editie 2011” gepresenteerd. In dit onderzoek komt het Amphia Ziekenhuis naar voren als een van de beste ziekenhuizen met betrekking tot heup- en knievervanging. Zowel wat betreft patientgerichtheid als medische zorg wordt de maximale score behaald. In Brabant is het Amphia Ziekenhuis het enige ziekenhuis met deze hoge score. Elout Vos, directeur Kwaliteit is zeer tevreden: “We zijn trots op deze resultaten. Het geeft aan dat een patient bij ons in goede handen is.”

“Elsevier heeft de afgelopen maanden een onderzoek uitgevoerd onder alle ziekenhuizen in Nederland. Ze keken daarbij onder andere naar veiligheid, effectiviteit, voorlichting en nazorg. Over de gehele lijn presteren wij steeds beter. Op het gebied van heup- en knievervanging behoort Amphia intussen tot de top van alle Nederlandse ziekenhuizen. Er zijn in Nederland slechts 5 andere ziekenhuizen die een dergelijke hoge score behalen. Dit danken wij onder andere aan de moderne technieken die onze specialisten hanteren en de zorgvuldigheid waarmee wij procedures volgen. Hierdoor verloopt het gehele proces sneller, is de patient sneller hersteld en uiteindelijk meer tevreden.” zegt Elout Vos. Dat patienten tevreden zijn blijkt ook uit het onderzoek van Elsevier; Amphia krijgt van patienten een waardering van 2 sterren (op een score van 0 tot 3).

 

Ook orthopedisch chirurg dr. Robert Wagenmakers is blij met het resultaat. “De heup- en knievervangende operatie is wereldwijd een van de meest uitgevoerde orthopedische operaties. Onder andere door de vergrijzing neemt dit type operaties de komende jaren verder toe. Het is goed dat patienten weten waar zij voor een dergelijke operatie het beste terecht kunnen. Doordat onze afdeling orthopedie zo groot is, kunnen onze orthopedisch chirurgen zich vergaand specialiseren, onder andere op het gebied van de heup- en knievervanging. Daarnaast voert iedere specialist veel operaties uit. Hierdoor zijn zij hierin zeer deskundig, wordt de kans op complicaties klein gehouden en kan, samen met het gehele behandelteam een hoge kwaliteit van zorg worden geleverd”.

 

Orthopedie Amphia

Binnen Amphia werken 14 orthopedisch chirurgen met ieder eigen subspecialisaties. Een orthopedisch chirurg behandelt alle aandoeningen die te maken hebben met het steun- en bewegingsapparaat. Dit loopt uiteen van het plaatsen van kunstheupen, het herstellen van klompvoetjes bij kinderen tot het opereren van een hernia. Afgelopen zomer werd de maatschap Orthopedie van Amphia beoordeeld door de visitatiecommissie van de Medisch Specialisten Registratie Commissie (MSRC). Hierdoor werd de bevoegdheid verkregen om orthopedisch chirurgen op te leiden.

Recente artikelen