Oplossing voor nagelpsoriasis en brittle nails

Array

Met Sililevo®introduceert TwinPharma het eerste effectieve middel tegen nagelpsoriasis en brittle nails. Sililevo is een nagellak die speciaal is ontwikkeld om aangetaste hand- en voetnagels met uiteenlopende klachten te behandelen. De nagels krijgen via de nagellak hun natuurlijke bouwstoffen terug en worden als het ware geremineraliseerd. Sililevo zorgt ervoor dat het tekort aan silica en zwavel weer wordt aangevuld en dat klachten van pijn en schaamte verdwijnen. Sililevo maakt de nagels weer sterk en gezond.

Wat is Sililevo?
Sililevo is een nagellak die speciaal is ontwikkeld om kwetsbare nagels effectief te behandelen. Sililevo bevat zowel silica als zwavel en brengt bij gebruik een beschermende filmlaag aan (HPCH) die zorgt voor penetratie van deze stoffen in de nagel. De nagels krijgen via deze nagellak hun natuurlijke bouwstoffen terug en worden als het ware opnieuw gevoed en beschermd tegen invloeden van buitenaf.

Onderzoek
De werking van Sililevo is onderzocht in een aantal studies met psoriasispatienten en in populaties met ?brittle nails?. Klinisch onderzoek bij patienten met nagelpsoriasis laat zien dat Sililevo bij dagelijks gebruik de nagels voedt en versterkt. Een studie met 28 patienten die gedurende 24 weken dagelijks op de linkerhand Sililevo aangebracht hebben en waarbij de rechterhand diende als controle, gaf de volgende resultaten [ref 1.]: 72% minder putjes, 66% minder leukonychia, 63% minder onycholysis, 65% lagere NAPSI score, 79% van de patienten was zeer tevreden over de effectiviteit, er was geen verandering aan de onbehandelde nagels en er waren geen bijwerkingen. In een ander onderzoek van 4 weken bij een populatie met ?brittle nails? waren de resultaten consistent met die in de psoriasisgroep: 85% van de gebruikers had significant minder gespleten nagels en 70% significant minder broze nagels [ref 2.].

Product
In de verpakking zit één flacon Sililevo die voldoende is voor een behandelduur van één tot twee maanden bij gebruik op tien vingernagels. De verkoopprijs is €19,96 inclusief 19% BTW. Sililevo is een medisch hulpmiddel dat niet wordt vergoed en dus zonder recept verkrijgbaar is in de apotheek en via de webshop op www.sililevo.nl.

Gebruik
Sililevo is eenvoudig in gebruik [ref 3.]. De nagellak wordt dagelijks dun aangebracht op schone en droge nagels. Sililevo droogt snel en laat een onzichtbaar en reukloos filmlaagje achter dat de nagel beschermt en stabiliseert. Omdat het filmlaagje in water oplosbaar is wordt geadviseerd om de nagellak voor het slapen gaan aan te brengen.

Over TwinPharma
TwinPharma wil een bijdrage leveren aan de gezondheidszorg door unieke geneesmiddelen of medische hulpmiddelen naar Nederland te halen. Met Sililevo wil het bedrijf een oplossing bieden voor patienten met uiteenlopende nagelproblemen. Sililevo wordt gemaakt door het Zwitserse bedrijf Polichem en is al een aantal jaren succesvol op de markt in Duitsland, Het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk.

 

 

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen