Doorbraak in de behandeling van migraine

Array

PREMICE klinische proef bewijst doeltreffendheid van medisch hulpmiddel van Cefaly(R) bij de preventie van migraine en geeft aan dat Cefaly(R) de beste verhouding veiligheid-doeltreffendheid heeft in vergelijking met andere behandelingen.

Op maandag 7 november vond er een persconferentie plaats in het Liège Science Park. Professor Jean Schoenen, hoofdonderzoeker, neuroloog en professor aan de Universiteit van Luik (Belgie) stelde de resultaten voor van PREMICE (Prevention Migraine Cefaly), een multicentrum, gerandomiseerde, dubbelblinde en placebogecontroleerde klinische proef voor de preventie van migraine met de Cefaly(R)-neurostimulator.

De klinische proef werd uitgevoerd in 5 Belgische universiteitsziekenhuizen bij 67 patienten. De resultaten bewijzen de doeltreffendheid van Cefaly(R) voor migrainepreventie in vergelijking met een placebo. Na een behandeling van 3 maanden was de respons van 50% aanzienlijk groter in de Cefaly(R)-groep (38,1%) dan in de placebogroep (12,1%). Zeventig procent van de patienten verklaarde tevreden of zeer tevreden te zijn met de Cefaly(R)-behandeling. De vermindering van de geneesmiddelenconsumptie is zeer indrukwekkend in de Cefaly(R)-groep (-37%), in vergelijking met de placebogroep (+0,5%). De vermindering van de geneesmiddelenconsumptie was -75% bij de Cefaly(R)-groep!

Doordat er geen merkbare neveneffecten of contra-indicaties zijn, is Cefaly(R) zeer veilig. Cefaly(R) heeft een vergelijkbare doeltreffendheid als preventieve geneesmiddelen, maar zonder neveneffecten. Cefaly(R) heeft dan ook de beste verhouding in veiligheid-doeltreffendheid van alle migrainebehandelingen.

Prof. Schoenen: “Deze klinische proef is uitgevoerd in overeenstemming met de hoogste kwaliteitsnorm en bewijst dat Cefaly(R) doeltreffend is voor de profylactische behandeling van migraine. De doeltreffendheid is vergelijkbaar met de meest doeltreffende preventieve geneesmiddelen, maar met het grote voordeel dat er geen neveneffecten zijn.”

Cefaly(R) is een innovatief medisch hulpmiddel dat beschermd is door een reeks patenten. Dit is het eerste externe craniale neurostimulatieapparaat op de markt. Cefaly(R)-neurostimulatie wordt uitgeoefend op de bovenste tak van de nervus trigeminus. Er wordt een zelfklevende elektrode bevestigd op het voorhoofd en het apparaat wordt op deze elektrode geplaatst in de positie van een bril. Vanuit de elektrode worden zeer nauwkeurige stroomstoten aan de zenuwuiteinden van de nervus trigeminus doorgegeven.

STX-Med Company is een startende onderneming, gevestigd in Luik (Belgie), die in 2005 het Cefaly(R)-technologieproject lanceerde. Het bedrijf STX-Med is ISO Medical. Het Cefaly(R)-apparaat draagt de medische CE-markering. Het is verkrijgbaar op de Europese markt voor EUR 295 en is eveneens in Canada verkrijgbaar.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen