Slaapcentrum CIRO+ Horn scoort goed

Array

Het academisch slaapcentrum CIRO+ in Horn heeft bij een recente enquête onder patienten een buitengewoon goede waardering gekregen. Patienten honoreerden CIRO+ met vier van de vijf maximaal toe te kennen sterren. Het nieuwe academisch slaapcentrum CIRO+, een samenwerking tussen Proteion en het Maastricht UMC+, werd op 25 september geopend. Dat het nu al zo goed scoort in een patiententest is natuurlijk een mooie opsteker. Longarts prof. dr. Miel Wouters is erg in zijn nopjes met het goede resultaat: “In de vorige beoordeling kreeg het azM slechts één ster. In de huidige beoordeling krijgt CIRO er vier en het Maastricht UMC+ drie. Zo zie je maar hoe een goede samenwerking tot synergie kan leiden.”

Het academisch slaapcentrum CIRO+ is ingericht met de meest geavanceerde apparatuur. Mensen die er voor een slaaponderzoek opgenomen worden, verblijven er in een luxe en comfortabele éénpersoonskamer.  Een gespecialiseerd team verzorgt zowel diagnostiek als behandeling bij mensen die last hebben van slaapgerelateerde ademhalingsstoornissen tijdens de slaap, zoals slaap-apneu. Dat is een slaapstoornis waarbij de ademhaling tijdens de slaap korte tijd stilstaat.  Kenmerken van slaapstoornissen zijn: het hebben van ademstops en wakker schrikken ‘s nachts, vermoeidheid en slaperigheid overdag.

Maastricht UMC+

Met ingang van januari 2008 zijn het academisch ziekenhuis Maastricht (azM) en de Faculteit Health, Medicine and Life Sciences van de Universiteit Maastricht gefuseerd tot het achtste universitair medisch centrum van Nederland. De nieuwe organisatie heet Maastricht UMC+.
Het Maastricht UMC+ heeft als kerntaken: patiëntenzorg, onderzoek en onderwijs en opleiding. Daarin nemen, naast de standaard patiëntenzorg, topklinische zorg en topreferente zorg een belangrijke plaats in. Deze zijn nauwgezet afgestemd met het fundamenteel en het (experimenteel) klinisch onderzoek. Dit resulteert in de klinische onderzoeksspeerpunten hart en vaten; oncologie, chronische ziekten en geestelijke gezondheidszorg en neurowetenschappen.

Recente artikelen