Externe Borstreconstructie?

0
304

Wanneer een vrouw geconfronteerd wordt met de diagnose borstkanker en een daarop volgende geheel of gedeeltelijke mastectomie (borstamputatie)
zou het een goede zaak zijn wanneer haar ter plekke de mogelijkheid geboden wordt een afdruk (gips) te laten maken van haar borsten.

In het traject dat haar voor ogen staat komt er van alles op haar af…vooral veel onzekerheid kenmerkt deze periode..
Tegen de tijd dat zij de behandelingen en ziekbed achter de rug heeft gaan ‘cosmetische’ aspecten weer een rol spelen.
Is er een borstreconstructie mogelijk of gewenst? Of wordt het een borstprothese?

Wanneer er dan een afdruk bestaat van haar borsten is er ook de mogelijkheid een prothese (gehele- of deelprothese) te laten maken welke een
letterlijke kopie is van haar eigen borst! Bovendien bestaan er dan ook afdrukken van haar tepels welke het mogelijk maken in geval van een borstreconstructie
te kiezen voor een tepelprothese als kopie van haar eigen tepel.

Er zijn vrouwen die dit zelf al bedacht hadden en in deze moeilijke periode vooraf een reisje naar Maastricht (Prevoomaatwerk) maken om een afdruk te laten maken.
Helaas komen er ook veel vrouwen na een hele periode van problemen hier terecht die dan verbijsterd opmerken ‘waarom wist ik niet van deze mogelijkheid?’, voor deze vrouwen wordt dan een prothese op maat gemaakt naar een geboetseerd model.

Het zou toch moeten te realiseren zijn dat elke vrouw deze mogelijkheid in haar ziekenhuis geboden wordt, gewoon voor alle zekerheid?

Hier is een link van een vrouw die in haar eentje op eigen initiatief allerlei instanties, borstkankervereniging, kassa, opzij etc hierover aangeschreven heeft, zonder resultaat!
http://www.catherine.nl/artikel/daar-sta-je-dan

advertentieEinde Bericht ___________________________________________
Vorig artikelWINNAAR Niek de Jong Prijs 2011 – www.proud2Bme.nl
Volgend artikelToppositie Nederlandse gezondheidszorg onder druk
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.