Innovation Awards 2011: Accenture huldigt innovatie in verschillende industrieën

Array

Winnaars Innovation Awards 2011 bekend waaronder een aantal zorginnovaties
Accenture heeft de winnaars bekend gemaakt van de Accenture Innovation Awards 2011. Tijdens deze lustrumeditie werden in zes verschillende industrieen een juryprijs en een publieksprijs uitgereikt. Dit jaar behaalde de Accenture Innovation Awards een recordaantal inschrijvingen van 1250 deelnemers. De uitreiking vond plaats in het RAI Elicium te Amsterdam.

Accenture heeft de Innovation Awards in het leven geroepen om innovatie in Nederland op de kaart te zetten, innovatieve prestaties te belonen en hen bij elkaar te brengen ter verdere stimulatie. “We zien bij Accenture dat grote bedrijven innovatie moeilijker vinden, dan bijvoorbeeld kleinere, flexibele start-ups. Dit wordt bevestigd door de verhouding van inschrijvingen voor de Accenture Innovation Awards”, aldus Wouter Koetzier, Managing Director Innovation Consulting van Accenture. “Innovatie is de drijfveer voor een stevig concurrentievermogen, lange termijn resultaat en groei. Multinationals moeten daar de toon in zetten”.

 

Juryprijzen
Tijdens het evenement maakte de verschillende jurypanels de winnaars van de zes industrieen bekend. De jury beoordeelde de concepten op innovativiteit, succes en potentie. De winnaars van de juryprijzen zijn:

 

Repudo, een app van Nederlandse makelij, waarmee je digitale objecten op straat kunt achterlaten.

Ophen , een online vermogensbeheerder die tegen zeer lage kosten, met een hoge mate van transparantie, beleggingsfondsen aanbiedt.
 

Solarleds van Roadled bieden een aanvulling of vervanging op de openbare verlichting.

Project Carebro, een nieuw systeem waarmee mensen met een lichamelijke beperking, door middel van het brein, zelfstandig activiteiten en functies kunnen uitvoeren.
De Qiy Foundation, een onafhankelijke “nutsvoorziening” waarop ieder individu een digitale identiteit kan ontwikkelen.
 

Ecofont software, een milieuvriendelijke en kostenbesparende printoplossing.

Publieksprijzen
De publieksprijzen voor de concepten die de meeste stemmen ontvingen via de website www.innovation-awards.nl gingen naar:

 
eFaqt, een dienst waarmee studenten, scholieren en werknemers effectief gedrukte studieboeken en artikelen kunnen studeren.

 

Direct Openen in 20 minuten. De mogelijkheid om eenvoudig een betaalrekening te openen.
 

Orphiro, een elektrische designmotorfiets en -cruiser.

 

 

Open HealthHub, een cloudinfrastructuur met zorgdata en -diensten, beschikbaar via internet, op basis van de aangesloten zorgpartijen.

 

De Rvarium Fire-Squid, een handbrandblusser, met een gewicht van anderhalve kilo, dat de blusstof DSPA bevat en geen drukvat nodig heeft.

“Ook dit jaar is weer duidelijk geworden dat innovatie volop leeft in Nederland. Met 1250 inschrijvingen verdeeld over diverse industrieen, is deze vijfde editie van de Accentue Innovation Awards een groot succes”, aldus Pieter Paul van Oerle, Senior Manager in de Communications, Media en Technology praktijk van Accenture en één van de initiatiefnemers van de Innovation Awards vijf jaar geleden. “Vooral de diversiteit onder de indrukwekkende lijst van genomineerden laat zien dat er op veel fronten nog veel te winnen valt. De concepten waren van hoge kwaliteit en velen hebben de potentie om echt baanbrekend te zijn. Wij kijken uit naar de nieuwe mogelijkheden die al deze inventiviteit weer creeert voor het bedrijfsleven”.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen