Succes met je ADHD!

Volwassenen met ADHD, hoe richten ze hun leven in? Hoe vinden ze balans? En wat betekent succes voor hen? Zijn het chaotische, tegen de verleiding van verslaving vechtende en medicijn gebruikende mensen? Of zijn ze creatief, denken ze out of the box en maken ze gebruik van bijzondere kwaliteiten?

De auteurs gingen op onderzoek uit om deze vragen te beantwoorden. Ze stelden zestien portretten op. Van studenten, ondernemers, een kinderarts, een acteur, een presentator, werknemers en sporters. En van iemand die vanwege haar ADHD niet meer kan werken. Allen hebben ADHD. Ieder heeft zijn eigen verhaal. De een kan wijzen op maatschappelijk succes. Voor de ander bestaat succes eruit dat ze niet is afgegleden. De een ziet medicatie als een fundament voor het functioneren, de ander noemt het de hel.

Ook spraken zij met drie deskundigen: een neuropsycholoog, een neurofeedbacktherapeut en de directeur van het bedrijf ADHD Werk. Hun visies sluiten soms op elkaar aan, maar spreken elkaar soms ook tegen.

ADHD, iedereen heeft daar meteen een beeld bij. Stereotypering ligt op de loer, zowel positieve als negatieve stereotypering. De auteurs maken er een punt van om de portretten oordeelsvrij aan de lezer te laten zien. Zoek je eigen weg, is de boodschap die het boek tussen de regels door lijkt uit te spreken.

Over de auteurs:
Remko Iedema heeft zelf ADHD. Eerder publiceerde hij Je bent er een of je kent er een; reis door het landschap van ADHD bij volwassenen (Uitgeverij Pepijn 2005), waarin hij beschrijft hoe hij zijn confrontatie met het medisch circuit uiteindelijk op zichzelf betrekt.

Herman Jansen is wetenschapsjournalist. Hij publiceerde onder andere AutiPower! (Uitgeverij Pepijn 2011), waarin hij door middel van gesprekken met ervaringsdeskundigen, andere deskundigen en werkgevers laat zien welke kracht onder de oppervlakte kan liggen bij mensen met een vorm van autisme.

Bron: uitgeverijpepijn.nl

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen