3000 brieven voor de Tweede Kamerleden

Array
Dit is een origineel bericht van NVVE

Op de website www.GeachteTweedeKamerleden.nl zijn bijna 3000 brieven geplaatst van mensen die de Kamerleden vragen het burgerinitiatief over voltooid leven serieus te nemen. Deze brieven laten zien hoe intens het probleem is van mensen die hun leven voltooid vinden en hoe schrijnend sommige situaties kunnen zijn. Maar bovenal laten de brieven zien hoe zeer mensen wensen dat zij zelf de regie kunnen hebben over hun levenseinde.

Op 22, 23 of 24 november as. zal het burgerinitiatief ‘Voltooid leven’ van de initiatiefgroep Uit Vrije Wil in de Tweede Kamer worden besproken. Het initiatief, waarin gevraagd wordt om een wettelijk regeling voor stervenshulp aan oude mensen die hun leven voltooid vinden, werd door bijna 117.000 mensen ondersteund.

Om burgers een stem te geven lanceerde de NVVE, Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde op 9 november jl. de website GeachteTweedeKamerleden.nl. Op deze site kunnen mensen hun verhalen en mening plaatsen over het burgerinitiatief Voltooid leven.

Bron: ANP Perssupport
Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen