Week van de Jeugdzorg 2011 van start

Array

Provincie Utrecht
De Week van de Jeugdzorg 2011 is van start gegaan. In deze week, van 14 tot en met 20 november, worden diverse activiteiten georganiseerd om te laten zien wat jeugdzorg betekent voor jongeren, ouders en hulpverleners. In de provincie Utrecht is er dit jaar weer het Utrechtse Jeugdzorgfestival, met de première van de film ‘Utrechtse Jeugdzorg in beeld’ en de uitreiking van de Jeugdzorg Award 2011. Daarnaast vindt woensdag 16 november de kick-off plaats van de Utrechtse Scholentour Jeugdzorg.

Het Utrechtse Jeugdzorgfestival
Hoogtepunt van de Week van de Jeugdzorg Utrecht is ook dit jaar weer het Jeugdzorgfestival. Dit vindt plaats op woensdagavond 16 november in het Utrechtse Provinciehuis. Het belooft weer een spetterende avond te worden, met diverse activiteiten. Zo gaat er een film in première over jeugdzorg en wordt de Utrechtse Jeugdzorg Award 2011 uitgereikt aan de meest bijzondere jeugdzorgwerker of pleegouder van 2011. Ook wordt er aandacht besteed aan de kick-off van de Scholentour, die diezelfde dag plaats vindt op het Minkema College in Woerden.

Filmfestival
Al enkele jaren is het filmfestival een belangrijk onderdeel van de Utrechtse Week van de Jeugdzorg. Dit jaar is er, samen met een aantal jongeren uit jeugdzorg, een film gemaakt over jeugdzorg. Wat is jeugdzorg nou precies en welke verschillende vormen zijn er? En wat betekent het om hulp te krijgen via jeugdzorg? De jongeren uit de film laten zien hoe zij het ervaren en geven een persoonlijk kijkje in hun leven. De film gaat op woensdagavond 16 november in première op het Utrechtse Jeugdzorgfestival.

Utrechtse Jeugdzorg Award 2011
Dit jaar wordt, net als in 2009 en 2010, weer de Utrechtse Jeugdzorg Award uitgereikt aan de meest bijzondere jeugdzorgwerker of pleegouder. Met de Jeugdzorg Award worden hulpverleners en pleegouders bedankt voor hun bijzondere inzet. Jongeren, ouders en medewerkers konden de afgelopen weken een kandidaat voordragen voor de Jeugdzorg Award. Uit alle inzendingen heeft de jury drie genomineerden geselecteerd:
* Yossi Barbibay, werkzaam als accountmanager/coördinator van de jongerenraad bij Almata;
* Linda en Cornelie, pleegouders aangesloten bij De Rading jeugd- en opvoedhulp;
* Wiebe Jansma, werkzaam als groepsleider bij Lijn 5.

Tijdens het Jeugdzorgfestival maakt de jury bekend wie de winnaar is van deze prestigieuze Award.

De Scholentour Jeugdzorg
Op woensdagochtend 16 november is de kick-off van de Utrechtse Scholentour Jeugdzorg op het Minkema College in Woerden. Tijdens de scholentour geven jongeren die in jeugdzorg zitten of hebben gezeten voorlichting op middelbare scholen in de provincie Utrecht. Zij vertellen uit eigen ervaring hoe zij jeugdzorg ervaren en gaan hierover in gesprek met scholieren.

Aanmelden
Mocht u aanwezig willen zijn bij het Utrechtse Jeugdzorgfestival, dat kan. Meld u dan aan via [email protected]

Kijk voor meer informatie over alle Utrechtse activiteiten op www.weekvandejeugdzorgutrecht.nl

Samenwerkingspartners Week van de Jeugdzorg Utrecht Samenwerkingspartners van de provincie Utrecht in de Week van de Jeugdzorg zijn: Bureau Jeugdzorg Utrecht, Timon, Reinaerde Kinderen & Jeugd, Lijn 5, Zandbergen, Joozt, De Rading, JIJ Utrecht, De Kindertelefoon, Trajectum, Leger des Heils, De Lindenhorst en Almata.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen