Teken de petitie voor erkenning van Myalgische Encephalomyelitis (ME)

0
193

Erken Myalgische Encephalomyelitis (ME) als een invaliderende biomedische ziekte

ME-DenHaag is een gelegenheidsgroep die als doel heeft de ziekte ME weer op de agenda te krijgen in politiek Den Haag. Wij willen dit oa doen middels een burgerinitiatief en hopen op jullie steun. Wij zijn geenszins van plan een officiele belangenorganisatie te worden. Meer info: MEDenHaag@gmail.com

Klik op deze link om de petitie te ondertekenen!

PETITIE

Wij

De Myalgische Encephelomyelitis (ME) patienten en sympathisanten in Nederland

constateren

Dat de diagnostiek en behandeling van ME patienten niet adequaat is. ME wordt onterecht aangemerkt als een psychosomatische aandoening en daarom ook als zodanig behandeld. Zo’n 5000 papers, waaronder de Internationale Consensus Criteria voor ME (Carruthers), laten zien dat ME een ernstige neuro-immuun ziekte is en een gedegen diagnostiek en biomedische behandeling behoeft. De ICC laat tevens zien dat ME en CVS twee verschillende ziekten zijn.

en verzoeken

– Dat ME en het Chronisch Vermoeidheid Syndroom als 2 verschillende ziekten worden aangemerkt.
– Erkenning en registratie van ME als een biomedische neuro-immuunziekte.
– Diagnostiek en behandeling op basis van de ICC voor ME (Carruthers, 2011)
– Meer biomedisch onderzoek naar de oorzaken van ME
– Het aanpassen van de artsenopleiding en het bijscholen van artsen
– Het opstellen van een verzekeringsgeneeskundigprotocol voor ME op basis van de ICC

Klik op deze link om de petitie te ondertekenen!

Vorig artikelBelpanel SNT & Friends staat op tegen kanker
Volgend artikelProf.dr. Ton Berns krijgt Josephine Nefkens Prijs
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.