Rollz Motion: winnaar iF design award

Array

Rollz Motion nu in zeven grote Nederlandse musea
De Rollz Motion heeft een iF award gewonnen. Deze internationale prijs voor innovatief design is toegekend aan de rollator voor de nieuwe generatie senioren in de categorie medicine/health+care. Daarnaast is de Rollz Motion vanaf deze week beschikbaar in zeven grote Nederlandse musea voor bezoekers die van een rollator gebruik willen maken om comfortabel door het museum te lopen.

Het ontwerp van de Rollz Motion heeft een iF design award ontvangen. De iF design award zijn al sinds 1953 een keurmerk voor excellent innovatief ontwerp. ‘We zijn enorm trots op deze erkenning voor het ontwerp van de Rollz Motion’, zegt directeur Arjan Muis. ‘Vooral ook omdat het stijlvolle ontwerp in combinatie met de technische eigenschappen waar consumenten om vragen wordt herken en erkend.’ De Rollz Motion heeft een iF award gewonnen in een van de zestien categorieen medicine/health+care. Rollz International zal de iF award in ontvangst nemen op 10 februari 2012 tijdens een officiele ceremonie in München.

Rollz Motion in Nederlanse musea
De Rollz Motion rollator is ontworpen voor mensen die er nog graag op uit willen om nieuwe dingen te ontdekken. ‘We zagen dat veel onze klanten mensen zijn die nog graag in musea komen,’ zegt directeur Maarten Sluyter. ‘We hebben daarom contact gezocht met de grote Nederlandse musea om hen kennis te laten maken met de Rollz Motion. De musea reageerden enthousiast en vanaf deze week zullen zij Rollz Motion’s kunnen aanbieden aan hun bezoekers die van een rollator gebruik willen maken om comfortabel door het museum te lopen.’ De Rollz Motions staan onder meer in het Cobra museum, de KunstHal, het Mauritshuis, Boijmans van Beuningen, het Groninger Museum en het Joods Historisch Museum.

Met Rollz kom je verder
De Rollz Motion rollator is ontwikkeld voor de actieve senior. De stijlvolle en ergonomisch ontworpen rollator is stevig, heeft een lichtgewicht frame waarmee senioren stijlvol, rechtop en comfortabel kunnen lopen. U kunt gebruikmaken van het Rollz rolstoelpakket dat als accessoire verkrijgbaar is.  In een snelle en simpele handomdraai wordt de Rollz Motion daarmee in een rolstoel getransformeerd, zodat gebruikers onderweg kunnen uitrusten.

De Rollz Motion heeft een mix aan baanbrekende functionaliteiten, zoals de trommelremmen waarmee gebruikers veilig en gedoseerd kunnen remmen. De schuimgevulde achterbanden bieden de juiste vering. De wendbare voorwielen zorgen voor eenvoudige manoeuvres. Het comfortabele kussen levert zitgemak. En de handgrepen zijn uiteraard op de juiste lengte verstelbaar. Het ontwerp is bovendien zo gemaakt dat gebruikers tussen de handgrepen staan waardoor ze prettig rechtop en stabiel kunnen lopen.

 

Nederland, Duitsland, Zweden
De materialen en stoffen van de Rollz Motion zijn hoogwaardig en duurzaam. De rollator is verkrijgbaar in vier kleuren; oranje, ice blue, zand en cool grey. De zitting is zwart. U kunt de Rollz Motion ook online naar wens samenstellen op www.rollzinternational.com. Voor de Rollz Motion zijn ook twee accessoires verkrijgbaar, de Rollz stokhouder en de Rollz bekerhouder. Raadpleeg de website voor verkoopinformatie. De Rollz Motion is verkrijgbaar in Nederland, Duitsland en Zweden.

De advies winkelprijs voor de Rollz Motion bedraagt: € 549

De advies winkelprijs voor de Rollz Motion rolstoelpakket: € 169

De advies winkelprijs voor de Rollz stokhouder is: € 29

 

 

Over Rollz international
Roll International is een jong Nederlands bedrijf. Ons toegewijde team van experts in ergonomie en design creeren en ontwikkelen innovatieve mobiliteitsproducten. Zoals onze modulaire rollator: een rollator die in een handomdraai verandert in een rolstoel. Onze missie is de volgende generatie senioren in staat te stellen hun ontdekkingstocht door het leven voort te zetten. Ons toegewijde team werkt vanuit hartje Amsterdam waar ons hoofdkantoor is gevestigd.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen