Mantelzorg is topsport

Array

Donderdag 10 november werd de jaarlijkse dag van de mantelzorg georganiseerd
Het Coördinatiepunt Mantelzorgondersteuning, SWON en Wij staan voor de Wijk nodigden alle Nijmeegse mantelzorgers uit voor een gezellige en ontspannende dag in het Goffertstadion. Alle gasten werden getrakteerd op bijvoorbeeld een workshop Djembé of yoga, maar ook op een rondleiding en een lunch.

Veel mensen zijn zich niet bewust van het feit dat ze mantelzorger zijn. Mantelzorger ben je als je langdurig en onbetaald voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende partner, ouder, kind, familielid, vriend of kennis zorgt. Topsport dus! Talis is partner van Wij staan voor de Wijk en vindt het zeer belangrijk om mantelzorgers in het zonnetje te zetten. Elle van de Wall, beleidsadviseur Wonen met zorg en welzijn: “Wij vinden het belangrijk dat zorgvragers zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen. Mantelzorgers leveren hier een belangrijke bijdrage aan. Deze dag is daarom een mooi initiatief!”

Organisatie
ROC Nijmegen, een andere partner van Wij staan voor de Wijk, zorgde met behulp van docenten en studenten en samen met het Coördinatiepunt Mantelzorg, voor de organisatie van de dag. Coördinatiepunt Mantelzorgondersteuning is een initiatief van SWON het seniorennetwerk.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen