Onderzoek naar de mentale gesteldheid van Nederlanders in de donkere maanden

Agis Zorgverzekeringen komt op 28 november met de resultaten van een onderzoek naar de mentale gesteldheid van Nederlanders aan de start van de donkere, lange wintermaanden.
In het onderzoek, gehouden onder ruim 1.000 Nederlanders, komen thema’s terug als optimisme, stress in de privé en werksferen, lichamelijke klachten en preventie. Er is gekeken naar de verschillen tussen mannen en vrouwen en de invloed van leeftijd op de mate van stress in de donkere maanden. De onderzoeksresultaten worden op 28 november aanstaande bekend gemaakt.

Enkele onderzoeksvragen die in het onderzoek naar voren komen:
• In hoeverre ervaren Nederlanders stress en wat zijn hiervan de oorzaken?
• Ondervinden zij lichamelijke klachten van stress?
• Ondernemen zij actie op eventuele stressgerelateerde klachten?
• Ondernemen zij actie om stress te voorkomen?
• Wat maakt Nederlanders bezorgd? En zijn de media hierop van invloed?

Aanleiding
Agis heeft dit onderzoek geïnitieerd om de relevantie aan te tonen van een goede mentale gezondheid van mensen gedurende de herfst/wintermaanden en het zelfbewustzijn van mensen hierin. Agis wil mensen handvatten bieden om hun eigen situatie in kaart te brengen en op basis daarvan preventieve hulp bieden.

Over Agis en het onderzoek
Met het onderzoek wil Agis inzichtelijk maken wat in de novembermaand, in aanloop op de feestmaand december, de meest voorkomende dip- en stressklachten zijn en hoe deze zijn te herkennen.

Resultaten ontvangen
Indien u het persbericht en de onderzoeksresultaten onder embargo eerder wenst te ontvangen, kunt u deze opvragen via [email protected] of via 020-5893993. De onderzoeksgegevens zijn vanaf donderdag 24 november onder embargo beschikbaar en vanaf 28 november vrij te publiceren.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen