Resultaten Vitras/CMD maken zelfstandigheid weer mogelijk

0
249

Vitras/CMD en Espria hebben op 17 november besloten het pad naar formele integratie niet verder te vervolgen. Vitras/CMD had zich eind 2009 tot zorgorganisatie Espria gewend om daarmee haar continuïteit van zorg en bedrijfsvoering te kunnen borgen. Espria heeft Vitras/CMD door een moeilijke periode heen geholpen. Vitras/CMD heeft het jaar 2010 met veel behaalde inhoudelijke doelstellingen en een goed resultaat kunnen afsluiten. De prognoses voor 2011 en 2012 zijn eveneens goed. Dat betekent dat er voorbereidingstijd is voor het inspelen op de forse gemeentelijke bezuinigingen. De bedrijfsvoering is gezond en het risicovermogen wordt jaarlijks versterkt. De lening van Espria heeft Vitras/CMD daarom recent kunnen aflossen.

De aandacht voor integratie is tijdrovend en vergt veel energie, terwijl de ontwikkelingen en verschuivingen in de zorg verandering en vernieuwing in de zorguitvoering vergen. Uit dit oogpunt is het voor beide organisaties logisch om niet vast te houden aan de keuze voor integratie. Daarnaast zijn Vitras/CMD en Espria beide lokaal actief in grote beleidsvelden waarvan de verantwoordelijkheden bij de lokale overheid komen (begeleiding, wet werken naar vermogen, jeugdzorg). Deze lokale focus en het financiele kader bieden voor beide organisaties de ruimte om de voorgenomen integratie te herzien. Voor Espria staat niet het steeds groter worden voorop, maar het belang van inzet voor de zorggebruiker en de samenleving. Vitras/CMD is blij met deze insteek van Espria en dankt Espria zeer voor de geboden steun.

Directeurbestuurder Ella van Lingen is trots op de Vitras/CMD-medewerkers die door hun inzet de aansluiting in de regio en de goede positie van Vitras/CMD hebben mogelijk gemaakt: “Dit is een verstandige keus. Het is de afgelopen maanden duidelijker geworden dat de regie van welzijn en zorg steeds meer in handen van gemeenten komt te liggen. Gemeenten willen op wijkniveau met lokaal georienteerde partners in welzijn, zorg en jeugd samenwerken. Wij kennen de mensen en de wijken en willen zo goede clientenzorg bieden. We versterken graag ons partnership in gemeenten.”
Voor beide organisaties geldt dat zij toekomstige samenwerkingsmogelijkheden zien op het gebied van wonen, zorg, welzijn en service met elkaar.
Marco Meerdink (Espria): ‘We zijn altijd bereid nieuwe vormen van samenwerking aan te gaan als dit in het belang van wederzijdse clienten is.’

Bron: Vitras/CMD

Vorig artikelZoektocht naar antibiotica bekroond
Volgend artikelEen koortslip blijkt een deels erfelijke oorzaak te hebben
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.