Bezoekers enthousiast over Prothese Experience Day

Een nieuwe prothese uitproberen bij de Prothese Experience Day op RMC Groot Klimmendaal

“Dit loopt super, veel beter dan mijn eigen prothese”. Dat zegt een enthousiaste John Flecken nadat hij een elektronische onderbeenprothese heeft uitgeprobeerd. Hij is er zo mee weg en ook nog eens zonder kruk. De rechtervoet van de 78-jarige werd zeven jaar geleden geamputeerd. “Het kan dus altijd beter, zie je wel!”

Flecken was op zaterdag 19 november jl. een van de vele bezoekers van de Prothese Experience Day. In ons hoofdgebouw konden de aanwezigen onder professionele begeleiding de nieuwste snufjes op het gebied van prothesen, zoals elektronische voeten, knieen of speciale sportvoeten, uitproberen. De dag was een initiatief van RMC Groot Klimmendaal, OIM Orthopedie en Össur.

Melissa en Esther zijn allebei nieuwsgierig naar de moonwalkers. “We werken op de afdeling Klinische Revalidatie Orthopedie van RMC Groot Klimmendaal en komen dagelijks in aanraking met prothesedragers. We wilden met de `moonwalkers’ zelf ook wel eens ervaren hoe het is om met een prothese te lopen en dat is toch wel even wennen. Wel goed dat deze dag wordt gehouden.”

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen