Presentatie Van Binnen weet je alles. Handboek voor lichaamswijsheid.

Array

Willen we werkelijke ‘levenskunstenaars’ zijn, dan kunnen we niet anders dan naar onze eigen lichaamswijsheid luisteren.” Dit is de boodschap die Annet van Laar ons wil meegeven.

In haar boek Van binnen weet je alles beschrijft ze hoe het lichaam bij denken, voelen en handelen als een integraal kompas functioneert. Dit kompas staat je altijd ter beschikking. De signalen van je lichaamswijsheid zijn eenvoudig, doeltreffend en to the point.

Stap voor stap beschrijft Annet van Laar aan de hand van theorie, praktijkvoorbeelden, illustraties en oefeningen de vitale kwaliteiten die het lichaam herbergt en via de lichaamstaal weergeeft. Onze oorspronkelijke levenskracht komt vrij, als die vitale kwaliteiten zowel emotioneel en mentaal tot hun recht komen, als ook fysiek beleefd worden. Dat is essentieel voor de congruentie tussen denken, voelen en doen, een congruentie die zich manifesteert in Assertiviteit, Authenticiteit en Autonomie. Deze drie domeinen van Natuurlijk Leiderschap spelen niet alleen in het dagelijks leven continu een rol, maar zijn ook beslissend in werksituaties waar leiderschap wordt gevraagd..

Dit handboek is bedoeld voor leidinggevenden, psychologen, trainers, docenten en coaches en voor iedereen die zijn vitale kwaliteiten en lichaamswijsheid wil (her)kennen en ontplooien.

“Blij verrast ben ik met het verschijnen van dit boek. Hoe rijk is het om met je lichaam de wereld om je heen te kunnen ervaren. De lichaamsbeleving kan ons de subjectieve gewaarwording geven van het wonder dat zich steeds weer voltrekt in het leven.”
– Ad Stemerding, auteur van o.a. Groei en evenwicht

Over de auteur:
Annet van Laar (1957) is GZ-psycholoog, Body-Mindpsycholoog, opleider, (team)coach en trainer. Aan de verbale en non-verbale communicatie herkent ze feilloos hoe mensen en organisaties hun potentieel gebruiken; de vrucht van dertig jaar praktijkervaring. Van binnen weet je alles inspireert tot het volgen van de route die energie en zin geeft!

Op 9 december a.s. zal de presentatie van Van binnen weet je alles plaatsvinden in het Wachthuis van Fort aan de Klop in Utrecht. Met een presentatie van Annet van Laar die live verbeeld wordt door atelier Martijn Kessler. Aanvang 16.00 uur.

Annet van Laar. Van binnen weet je alles. Handboek voor lichaamswijsheid.
Hardcover, 304 pp., full colour.
ISBN: 978 90 77478 00 4
Het boek is vanaf eind november verkrijgbaar in de boekhandel.

bron: ANP pers support

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen