Dertig jaar hiv in Nederland

Array

Stichting Aids Fonds
De tijd daarna: dertig jaar hiv in Nederland
In I982 werd in Nederland het eerste geval van hiv geregistreerd. Het virus en zijn potentieel verwoestende effect was toen nog niet bij het grote publiek bekend. In de daaropvolgende dertig jaar gingen de ontwikkelingen rondom hiv en aids heel hard, en in die periode heeft de ziekte het leven van veel mensen beïnvloed.

Portretten van mensen met hiv
Schrijver Erwin Kokkelkoren en fotograaf Erik Smits hebben de afgelopen dertig jaar als leidend thema gekozen voor hun project ‘De tijd erna’. Zij portretteerden dertig mannen en vrouwen met hiv, een voor elk jaar vanaf 1982. De titel van het project ‘De tijd daarna’ , verwijst naar het moment dat bij hen de diagnose hiv werd gesteld, en hoe dit hun leven heeft getekend. De portretten geven een bijzonder beeld van het verloop van de ziekte, maar tonen ook de geschiedenis van dertig jaar hiv en aids in Nederland.

Expositie in de Melkweg
Een jaar lang wordt er op verschillende manieren aandacht besteed aan `De tijd erna’, en aan dertig jaar hiv in Nederland. Zo start het project met een expositie in de Melkweg Galerie in Amsterdam, te zien van 8 december 2011 tot 15 januari 2011. Daarna volgt in het voorjaar van 2012 de publicatie van een boek met daarin alle dertig verhalen en fotoportretten. Ook wordt er een documentaire gemaakt en ontwikkelen de makers een theatershow die op de Parade 2012 in première zal gaan.
*

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen