Stichting Pink Ribbon legt slechts een zeer summiere verantwoording af, kritiek weer niet serieus genomen

De Stichting Pink Ribbon heeft vandaag op haar website een stroomschemaatje (alsof het je bij een tekening van dezelfde globale cijfers het je ineens wel duidelijk wordt) gepubliceerd over de inkomsten en de uitgaven sinds de oprichting in 2003. De gegevens waren al beschikbaar in alle jaarverslagen, maar nu zijn ze voor dus in een tekeningetje verwerkt. Pink Ribbon maakt hiermee dus niet transparanter maar slechts visueel inzichtelijk. Een verklaring die wat mij betreft, onder de maat is en het schoffeert mensen die geld hebben overgemaakt of producten hebben gekocht. Ik zie ook niet waarom die vandaag is gepubliceerd. Pink Ribbon lijkt nog steeds niet te snappen dat het roer om moet. dat de organisatie op de schop moet en dat het meer patientgericht moet!

Mat mij betreft is Stichting Pink Ribbon mijn hernieuwde vertrouwen nog steeds niet waard. De cijfers uit het schema kunnen niet worden afgeleid uit de jaarverslagen die bij CBF staan en het lijken andere cijfers te zijn. De 5,5 miljoen lijkt dus te bestaan uit het geld van KWF en a Sisters Hope, dat 3 miljoen was plus projecten voor psychsociale zorg die onterecht het label onderzoek krijgt. Er is dus eerder minder transparantie dan meer. Dat was zo en dat blijft dus zo.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente artikelen