Ziekenhuisbezoekers spreken zorgwensen uit

Nationale Zorgbarometer bezoekt MMC, locaties Eindhoven en Veldhoven

‘Mijn vrouw moet regelmatig naar een ander ziekenhuis. Een betere uitwisseling van patientgegevens tussen ziekenhuizen zou fijn zijn.´ ‘Ik zou graag willen dat mijn afspraken op één dag plaatsvinden, zodat je minder vaak terug hoeft.’ ‘Graag meer zorg op afstand, e-health. Dan hoef ik geen vrije dag meer te nemen voor een afspraak bij de dokter’.

Patienten en bezoekers van Máxima Medisch Centrum in Eindhoven en Veldhoven konden gisteren hun zorgwensen kwijt bij een team van de Nationale Zorgbarometer. Het team bezocht beide locaties van het ziekenhuis en vroeg mensen naar hun ervaringen in de zorg: wat zou er beter geregeld kunnen worden, waar zien ze mogelijkheden om efficienter te werken, waar verbazen ze zich over bij hun contact met artsen en verpleegkundigen. Ruim 176 mensen lieten een zorgwens achter bij het team.

De Nationale Zorgbarometer is een initiatief van Zorgverzekeraar VGZ. VGZ wil vanuit een positieve houding de zorg slimmer organiseren, samen met alle betrokkenen, en hoort daarom graag wat de zorgwensen en- behoeften van Nederlanders zijn. Vervolgens gaat VGZ met zorgverleners in gesprek, om de kleine en grote aanpassingen of ideeen die voortkomen uit de wensen, in de praktijk brengen.

Iedereen kan zijn zorgwensen kwijt op www.denationalezorgbarometer.nl, en daarnaast gaan teams van de Nationale Zorgbarometer ook zelf op zoek naar zorgwensen. Gisteren was het team te gast in het Máxima Medisch Centrum. ´Wij vinden het belangrijk om te horen hoe de patient onze zorg ervaart´, aldus Ralph van Disseldorp, manager Marketing, Communicatie & Klantrelaties van Máxima Medisch Centrum. ´De patient staat bij ons vanzelfsprekend centraal, maar er zijn altijd punten die we nog beter kunnen regelen. Daarom werken wij graag mee aan het initiatief de Nationale Zorgbarometer.

Met de zorgwensen van bezoekers van Maxima Medisch Centrum gaat de Nationale Zorgbarometer verder op zoek naar slimme oplossingen die de zorg in Nederland nog beter kunnen maken.

Máxima Medisch Centrum

Máxima Medisch Centrum (MMC) is een groot ziekenhuis met twee locaties: Eindhoven en Veldhoven. Het ziekenhuis vervult een aantal topfuncties waaronder een intensive care voor te vroeg geboren baby's en een afdeling voor complexe zwangerschappen. Eén van de speerpunten is sportgeneeskunde. De specialisten werken onder het label SportMáx aan hoogwaardige zorg op het gebied van sportgeneeskunde. MMC werkt samen met de Technische Universiteit Eindhoven aan vernieuwing van medische technologie. Het opleiden van specialisten doen we samen met de universiteiten van Maastricht en Nijmegen. MMC is lid van de vereniging Samenwerkende Klinische Topziekenhuizen.

Recente artikelen