Jacobijn Gussekloo nieuwe voorzitter NHG-Verenigingsraad

Tijdens de Algemene Ledenvergadering op 1 december is mevrouw prof. dr. J. (Jacobijn) Gussekloo benoemd tot voorzitter van de Verenigingsraad van het Nederlands Huisartsen Genootschap. Per 1 januari volgt zij statutair aftredend voorzitter Patrick Bindels op. Het NHG kijkt uit naar een vruchtbare samenwerking met Jacobijn Gussekloo.

De Verenigingsraad adviseert het bestuur gevraagd en ongevraagd over het beleid van het NHG. Daarnaast heeft de Raad instemmingsrecht bij de meerjarenbeleidplannen en jaarplannen.
De Verenigingsraad spant zich ervoor in om de invloed van de NHG-leden op het beleid te waarborgen. De raad onderhoudt daarvoor contact met de achterban.

Dr. Jacobijn Gussekloo is hoogleraar ‘Eerstelijnsgeneeskunde; de wetenschappelijke onderbouwing van de klinische praktijk’. Ze is daarnaast hoofd van de sectie Wetenschappelijk onderzoek van de afdeling Public Health en Eerstelijnsgeneeskunde van het LUMC waar eveneens de leerstoel is gevestigd.

Met de ruime ervaring van Jacobijn Gussekloo als huisarts en onderzoeker beschikt de Verenigingsraad over een waardevolle nieuwe voorzitter.

Beknopt CV Jacobijn Gussekloo

Gussekloo studeerde van 1984 tot 1991 Geneeskunde aan de Leidse universiteit. In 1992 werkte ze als artsonderzoeker bij de vakgroep Psychiatrie van het LUMC, om een jaar later aan de Huisartsopleiding te beginnen. Die rondde ze in 1994 af. Hierna ging Gussekloo fulltime als waarnemend huisarts aan de slag. In 1996 keerde ze terug naar het onderzoek: ze werd parttime artsonderzoeker bij de sectie Gerontologie en Geriatrie van het LUMC. In 2000 promoveerde Gussekloo bij prof.dr. Dick Knook op Determinants of cognitive decline the oldest old. The Leiden 85-plus Study. Daarbij werkte ze, eveneens parttime, in verschillende huisartspraktijken in en om Leiden. Dit deed ze tot in 2003. Daarnaast klom Gussekloo gestaag op in het LUMC: in 2000 werd ze staflid van de sectie Gerontologie en Geriatrie van de afdeling Algemene Interne Geneeskunde en in 2005 hoofd van de sectie Wetenschappelijk Onderzoek van de afdeling Public Health en Eerstelijnsgeneeskunde.

Recente artikelen