Nederland 3de op Europese ranglijst slokdarmkanker

Array

Nederland staat 3de op de ranglijst van Europese landen waar slokdarmkanker het meeste voorkomt. Volgens statistieken van de Wereldgezondheidsorganisatie krijgen jaarlijks 5,8 op de 100.000 mensen in Nederland slokdarmkanker. Het gemiddelde in Europa is 3,3 op de 100.000 mensen. Alleen in het Verenigd Koninkrijk en Ierland komt de ziekte nog vaker voor. Dat meldt het Wereld Kanker Onderzoek Fonds donderdag.

In Nederland wordt ieder jaar bij ongeveer 1900 mensen slokdarmkanker ontdekt, wat neerkomt op 5,8 op de honderdduizend mensen. In 1400 gevallen gaat het om mannen. Gemiddeld in Europa krijgen jaarlijks 3,3 op de honderdduizend mensen de ziekte. In het Verenigd Koninkrijk is dit overigens 6,4 op de honderdduizend mensen en in Ierland 5,9.

Nederland staat 3de op de ranglijst van Europese landen waar slokdarmkanker het meeste voorkomt. Volgens statistieken van de Wereldgezondheidsorganisatie krijgen jaarlijks 5,8 op de 100.000 mensen in Nederland slokdarmkanker. Het gemiddelde in Europa is 3,3 op de 100.000 mensen. In Nederland wordt ieder jaar bij ongeveer 1900 mensen slokdarmkanker ontdekt, wat neerkomt op 5,8 op de honderdduizend mensen. In 1400 gevallen gaat het om mannen. Gemiddeld in Europa krijgen jaarlijks 3,3 op de honderdduizend mensen de ziekte. In het Verenigd Koninkrijk en Ierland komt de ziekte nog vaker voor. Dat meldt het Wereld Kanker Onderzoek Fonds donderdag.In het Verenigd Koninkrijk is dit overigens 6,4 op de honderdduizend mensen en in Ierland 5,9.De statistieken zijn afkomstig uit GLOBOCAN, een project van het International Agency for Research on Cancer (IARC). IARC is onderdeel van de Wereldgezondheidsorganisatie. Alle gevallen van kanker zijn aangepast naar leeftijd en zijn uitgedrukt per 100.000 mensen.

Ferlay J, Shin HR, Bray F, Forman D, Mathers C and Parkin DM.
GLOBOCAN 2008 v1.2, Cancer Incidence and Mortality Worldwide: IARC CancerBase No. 10 [Internet]. Lyon, France: International Agency for Research on Cancer; 2010. Beschikbaar via: http://globocan.iarc.fr.

Voor meer informatie download de folder De preventie van slokdarmkanker.

Bron: Stichting Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen