Massale steun Benelux voor verwijsplicht euthanasie

Array
Dit is een origineel bericht van NVVE
Commissievoorzitter Maya Detiège gaat het Beneluxparlement aanbevelen artsen die geen euthanasie wensen uit te voeren, te verplichten hun patienten hierover tijdig te informeren. Daarnaast beveelt ze aan een lijst op te stellen van artsen die bereid zijn euthanasie toe te passen en waarnaar kan worden doorverwezen. Dit zei zij vandaag op de Beneluxconferentie over het levenseinde in Brussel, georganiseerd door het Beneluxparlement, de NVVE, Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde en LEIF (de Belgische SCEN organisatie).
Uit een enquete gehouden onder de Beneluxbevolking door View/Ture in opdracht van de NVVE, dat tijdens de conferentie werd gepresenteerd, blijkt dat maar liefst 80% van de bevolking van de Benelux vindt dat een arts die geen euthanasie wenst uit te voeren, zijn patient moet doorverwijzen naar een andere arts.
Het is opvallend hoe eensgezind de bevolking van de Benelux over het onderwerp vrijwillige levensbeeindiging denkt. 77% van de inwoners van Belgie, Nederland en Luxemburg vindt dat mensen die beschikken over een schriftelijk euthanasieverzoek in de gehele Benelux medische hulp moeten kunnen krijgen bij het beeindigen van het eigen leven. Maya Detiège roept het parlement op deze aanbevelingen ook over te nemen.
Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen