Doe-Het-Zelf Dag in het UMC Utrecht

Array

UMC Utrecht
Op zaterdag 10 december 2011 organiseert het UMC Utrecht voor de vijfde keer de `Doe-Het-Zelf Dag’ voor jongeren. Het succes van deze drukbezochte open dag komt doordat je als scholier zelf een dag aan de slag gaat in het UMC Utrecht. Het evenement richt zich op jongeren in de laatste jaren van de middelbare school én op mensen die al een beroepsopleiding volgen in de gezondheidszorg.

Vorig jaar kwamen maar liefst 650 scholieren af op de Doe-Het-Zelf Dag. Op 10 december kun je van 10.00 tot 15.00 uur zélf komen ervaren hoe het is om te werken binnen het Universitair Medisch Centrum. Ook kun je die dag diverse rondleidingen volgen over de verschillende afdelingen van het UMC Utrecht. Verder zijn Hogeschool Utrecht, ROC Midden Nederland en het opleidingscentrum van het UMC Utrecht aanwezig met informatie over de verschillende opleidingen.

“We willen jongeren interesseren voor een baan in de gezondheidszorg”, vertellen Edith Kerkheide en Suzanne de Jong van afdeling Werving van het UMC Utrecht. “De Doe-Het-Zelf Dag die we organiseren, is al een paar jaar een groot succes. Dat zit ‘m erin dat je niet alleen mag kijken, maar ook zélf aan het werk kunt. Daarin gaan we zo ver mogelijk. Zo kun je bijvoorbeeld zelf hechten, infuusprikken, intuberen en reanimeren. Een echo meemaken bij een zwangere vrouw, of zelf een röntgenfoto maken. Bij Pathologie leer je coupes snijden en je kunt een workshop `verpleegkundige worden’ volgen. Je kunt ontdekken hoe handig jij bent in de operatiekamer. Dit jaar heb je bovendien kans diverse meeloopdagen te winnen. Bijvoorbeeld bij de afdeling Klinische Neurofysiologie, waar ze onder andere eeg’s maken. Een dagje meelopen op de afdeling Chirurgie is natuurlijk ook erg leerzaam. En dat is nog maar een greep uit de mogelijkheden…”

Aanmelden voor de `Doe-Het-Zelf Dag’, de enige open dag waarop je zelf aan de slag mag, kan via www.werkenbijUMCUtrecht.nl

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen