Kamerbrief inspectierapporten jeugdzorgplus

Brief van staatssecretaris Veldhuijzen van Zanten-Hyllner (VWS) aan de Tweede Kamer over de inspectierapporten over jeugdzorgplus.

Reactie inspectierapporten jeugdzorgplus

‘In een brief van 20 september jl. heeft uw Commissie Jeugdzorg gevraagd wanneer de Tweede Kamer de aangekondigde nadere informatie/kabinetsreactie kan verwachten op de inspectierapporten inzake jeugdzorgplus.
De Inspectie Jeugdzorg voert bij alle jeugdzorgplus instellingen stapsgewijs toezicht uit naar de kwaliteit van jeugdzorgplus. Het toezicht vindt plaats in drie stappen.

In de eerste stap heeft de Inspectie het toezicht naar de rechtspositie van de jongeren in jeugdzorgplus uitgevoerd. Dit heeft plaatsgevonden in 2009 en 2010 en is inmiddels afgerond. De Inspectie Jeugdzorg heeft over de bevindingen in de eerste stap een Tussenbericht opgesteld. In dit Tussenbericht heeft de Inspectie een beschouwing gegeven over jeugdzorgplus op dat moment. Uw Kamer heeft dit tussenbericht in december 2009 ontvangen1.

In de tweede stap toetst de Inspectie Jeugdzorg het leefklimaat in de instelling en samen met de Inspectie van het Onderwijs de samenwerking tussen de instelling en de school in jeugdzorgplus. Eerder ontving uw Kamer al twee sets rapporten2 met daarin bevindingen van de Inspectie over stap twee. De aangekondigde nadere informatie betreft de laatste set rapporten en een samenvattend beeld over deze stap van het toezicht. Hierover informeer ik u voor het einde van dit jaar.’
1 Vergaderjaar 2009-2010, Kamerstuk 31839 nr. 25
2 Vergaderjaar 2011-2012, Kamerstuk 31839 nr. 122 en 127
Kenmerk
J-U-3087766

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen