Nieuw wapen beschikbaar in de strijd bij handhaving rookverbod in zorginstellingen

Array

Stopsigaretten introduceert de eerste sigarettenmelder in Nederland en kan worden ingezet bij de handhaving van het rookverbod binnen uw zorginstelling.
Roken op het toilet. Roken in het magazijn. Roken in de kantine. Rookoverlast voor niet-rokende patienten. Roken tijdens werktijd.

Kosten door roken op het werk
De gemiddelde roker rookt 6/7 sigaretten tijdens werktijd.
Dit gebeurt vaak stiekem op het toilet, magazijn of parkeergarage
Dat betekent dat een werknemer die rookt, per dag ongeveer een uur minder aan het werk is dan uw niet rokende personeel.
Dat is 5 uur per week en dus 20 uur per maand per rokende werknemer. (krap gerekend)
Maar de kosten van de gevolgen van het roken voor de gezondheidszorg zijn nog veel groter

De Sigarettenmelder
De sigarettenmelder detecteert binnen een fractie van een seconde de vlam van een aansteker of de daadwerkelijke tabaksrook.
Bij detectie van tabaksrook of aansteker wordt de overtreder (roker) door een dwingende vrouwenstem  in de melder dringend doch vriendelijk verzocht zijn of haar sigaret te doven en aangegeven dat er iemand van het personeel is gewaarschuwd.
Het resultaat is meteen aanwezig.
Silent alert
Silent alert is een variant op de sigarettenmelder.
De roker wordt niet gewaarschuwd dat hij in overtreding is, maar er gaat een melding naar bijv. de receptie / directie dat iemand tijdens werktijd een extra (rook) pauze inlast.
De sigarettenmelders hebben hun nut in Engeland en de Verenigde staten al jaren bewezen op o.a. scholen, ziekenhuizen, openbare toiletten en hotels.Nu gaan ze voor de primeur zorgen in Nederland. Althans dat zegt Wouter Dekker, medewerker van stopsigaretten.
Stopsigaretten wordt gesteund door JADE-Safety&Security en heeft als missie het bestrijden van (mee) roken in openbare ruimtes.
Voor meer informatie over de sigarettenmelder kijkt op www.rookverbod.net
*Tekst in de spraakmodule kan in overleg worden aangepast aan de behoefte van de klant

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen