CBG en RSM starten studie naar tijd- en plaatsonafhankelijk werken e..

Array

Het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) start een vierjarig onderzoeksproject in samenwerking met Rotterdam School of Management, Erasmus University (RSM). Doelstelling van het project is het onderzoeken van de rol van tijd en locatie van werk en de impact hiervan op de prestaties van kenniswerkers.

Als onderdeel van de studie wordt een typologie van kenniswerkers ontwikkeld en worden de effecten van de introductie van een nieuw werkconcept binnen het CBG over een langere periode onderzocht. Het is een promotieonderzoek dat zal leiden tot een proefschrift. Het project is onderdeel van het ERIM onderzoeksprogramma Erasmus at Work, dat sinds 2006 in samenwerking met een groot aantal externe partners onderzoek verricht naar de effecten van Het Nieuwe Werken.

Andere aspecten die een rol spelen in het onderzoek hebben betrekking op sturingsmechanismen voor kenniswerk en het verder ontwikkelen van het CBG als een professionele, kennisintensieve organisatie. Begin 2011 is het CBG verkozen tot “overheidsorganisatie 2.0 van het jaar”. Deze titel is uitgereikt omdat het CBG zo vooruitstrevend bezig is met de implementatie van Het NieuweWerken.

Drs. Aginus Kalis: “Het CBG is een van de koplopers bij de overheid die Het Nieuwe Werken integraal implementeert en wij hebben daarvan hoge verwachtingen. Wij vinden het van groot belang te weten wat de effecten van dit werkconcept zijn op zowel de bedrijfsvoering als op het kennisbeleid bij het CBG. De RSM bleek daarbij een natuurlijke partner”.

Prof.dr.ir. Eric van Heck, Professor of Information Management and Markets: “CBG is voor ons een interessante onderzoekspartner die een alomvattend innovatief werkconcept gaat implementeren. We verwachten dan ook dat de resultaten zowel theoretische inzichten alsook praktische handvatten zullen opleveren”.

bron: Razende Robot Reporter.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen