MMC krijgt vaatkeurmerk

Array

Máximale score voor vaatzorg
De Hart&Vaatgroep heeft het Vaatkeurmerk uitgereikt aan Máxima Medisch Centrum (Eindhoven/Veldhoven). Het Máxima voldoet aan alle criteria. Het keurmerk helpt vaatpatienten een keuze te maken voor een ziekenhuis waar goede vaatzorg wordt aangeboden.

Het Vaatkeurmerk richt zich op de kwaliteit van behandelingen van aandoeningen in de slagaders van benen, bekken, buik, aorta en hals. Om in aanmerking te komen voor het keurmerk moet aan een aantal kwaliteitscriteria worden voldaan. Deze criteria heeft De Hart&Vaatgroep samengesteld in nauwe samenwerking met de beroepsgroepen: vaatchirurgen, interventieradiologen, vasculair internisten en vaatverpleegkundigen.

MMC voldoet aan alle twaalf de criteria en scoort daarmee maximaal. De kwaliteitscriteria zijn dit jaar vernieuwd en aangescherpt. Een van de nieuwe criteria is dat het cardiovasculair risicomanagement moet zijn vastgelegd in protocollen. Een andere verandering is de eis dat elk ziekenhuis dat operaties aan een AAA (verwijding van de Aorta) uitvoert er minimaal 20 per jaar moet doen. Verder is er een criterium toegevoegd over spoed-vaatchirurgie: een Vaatkeurmerk-ziekenhuis heeft 24 uur per dag, 7 dagen per week een vaatchirurg en een interventieradioloog beschikbaar voor acute vaatzorg.

Het Máxima kreeg de afgelopen jaren het keurmerk ook al. Dat het nu weer gelukt is, is een mooie opsteker. Op www.hartenvaatgroep.nl/kiesuwvaatzorg is de lijst van ziekenhuizen en behandelcentra te vinden.

Máxima Medisch Centrum

Máxima Medisch Centrum (MMC) is een groot ziekenhuis met twee locaties: Eindhoven en Veldhoven. Het ziekenhuis vervult een aantal topfuncties waaronder een intensive care voor te vroeg geboren baby's en een afdeling voor complexe zwangerschappen. Eén van de speerpunten is sportgeneeskunde. De specialisten werken onder het label SportMáx aan hoogwaardige zorg op het gebied van sportgeneeskunde. MMC werkt samen met de Technische Universiteit Eindhoven aan vernieuwing van medische technologie. Het opleiden van specialisten doen we samen met de universiteiten van Maastricht en Nijmegen. MMC is lid van de vereniging Samenwerkende Klinische Topziekenhuizen.

Recente artikelen