Symposium Onaantastbaarheid van het lichaam

Array

De media berichten bijna dagelijks over vraagstukken op het terrein van religie, recht en het menselijk lichaam. Een willekeurige selectie: de vraag of boerka’s uit het straatbeeld moeten gebannen; eergerelateerd geweld; moslima’s die zich van hun echtgenoten niet mogen laten onderzoeken door een mannelijke gynaecoloog; het weigeren van bloeddonatie. Omdat er zoveel onderwerpen op het terrein van religie, recht en samenleving te maken hebben met het menselijk lichaam organiseert het Centrum voor Religie en Recht een symposium op vrijdag 9 december 2011 uur aan de Vrije Universiteit te Amsterdam over het thema “onaantastbaarheid van het lichaam”, een in de Nederlandse Grondwet beschermd grondrecht.
Op deze studiedag ligt de focus op het lichaam van het kind in relatie tot vraagstukken van religie en recht. Het gaat specifiek over de jongensbesnijdenis en over de manier waarop de kerk omgaat met misbruikzaken door ambtsdragers in de kerk.

Vrije Universiteit Amsterdam

Symposium Onaantastbaarheid van het lichaam

* Startdatum: 09-12-2011

* Locatie: VU-hoofdgebouw 13A-11/13

* Titel: Symposium Onaantastbaarheid van het lichaam

* Onderdeel: Faculteit der Godgeleerdheid

* Wetenschapsgebied: Theologie en wijsbegeerte

* Evenementtype: Congres / Symposium

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen