Letselschadespecialisten verenigen zich in Letselteam

Een groot aantal letselschadebureaus, waaronder alle bureaus die zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Letselschade-experts (NLE), heeft al zijn letselschadespecialisten samengebracht in één team. Onder de naam Letselteam treden deze specialisten, als persoon en niet als kantoor, naar buiten. Een slachtoffer van letselschade hoeft geen zoektocht meer te ondernemen, heeft niet meer te maken met tegenstrijdige adviezen en kan zelf een keuze maken. Via het Letselteam komt het slachtoffer terecht bij een goede letselschadespecialist die aan alle eisen voldoet en werkzaam is bij een erkend letselschadebureau.

Vaak wordt een slachtoffer na een ongeluk aan zijn lot overgelaten. Niet alleen heeft hij de zorgen van zijn letsel, maar ook van de schaderegeling. Het slachtoffer dient zelf een letselschadespecialist in te schakelen die hem helpt bij het verhalen van zijn schade. Diverse letselschadekantoren bieden zich via verschillende kanalen aan om de zaak binnen te halen. Met als gevolg dat het slachtoffer door de bomen het bos niet meer ziet. Omdat het slachtoffer niet thuis is in deze wereld, gebeurt het regelmatig dat hij in zee gaat met degene die het hardste roept of als eerste te vinden is via Google. Terwijl er veel verschil kan zijn in de kosten en de kwaliteit van de behandeling van zijn letselschade.

Het belang van het slachtoffer wordt nog wel eens over het hoofd gezien. Dat is betreurenswaardig, want in de letselschade branche is veel gedaan om de (rechts)positie van het slachtoffer te verbeteren. Zo is er een Keurmerk Letselschade dat ervoor garant staat dat het slachtoffer goed geholpen wordt. Een letselschadekantoor moet aan zware eisen voldoen om dit keurmerk te krijgen. Ook zijn er diverse beroepsverenigingen die hoge eisen aan de leden stellen. Dat levert kantoren op die zich volledig inzetten voor het slachtoffer en zich aan de regels houden.

Specialisten van deze kantoren bieden nu met het Letselteam één centraal punt waar het slachtoffer terecht kan. Bij het letselteam kan het slachtoffer erop vertrouwen dat hij terecht komt bij een goede en erkende letselschadespecialist bij hem in de buurt.

Het Letselteam werkt bovendien met iLetsel, een online digitaal dossier, waardoor alle informatie direct beschikbaar is voor het slachtoffer. Het Letselteam is te vinden via www.letselteam.nl of de gratis hulplijn 0800-0220775.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen