Nieuwe website over laag calorische zoetstoffen vandaag live

Array

Online vraagbaak met wetenschappelijk onderbouwde antwoorden
Vandaag gaat de website www.zoetstoffen.nl van het Informatiecentrum Zoetstoffen live. Hierop is wetenschappelijk onderbouwde informatie te vinden over gezondheids- en veiligheidsaspecten van laag calorische zoetstoffen . Ook bevat de site een ‘Zoetstoffencheck’ die berekent wat de maximale consumptie van een bepaald voedingsmiddel per dag is zonder de Aanbevolen Dagelijkse Inname (ADI) te overschrijden.

Wetenschappelijke antwoorden
Producten met laag calorische zoetstoffen zijn inmiddels een vertrouwd beeld in de supermarkt. Toch leven er bij zowel consumenten als gezondheidsprofessionals nog veel vragen en misverstanden. Zijn zoetstoffen veilig? Hoeveel van een ‘light’ product mag mijn kind per dag eten of drinken? etc. De website geeft wetenschappelijk onderbouwde antwoorden op vele vragen. Het accent ligt op de gezondheids- en veiligheidsaspecten van alle laag calorische zoetstoffen die in de Europese Unie worden toegepast als suikervervanger in levensmiddelen. Ook de zoetstof steviol glycoside (stevia), die onlangs is toegelaten in de EU, komt aan bod.

Voedingscentrum enthousiast
Het Voedingscentrum is enthousiast over de uitgebreide informatievoorziening op de website: ‘Laag calorische zoetstoffen kunnen voordelen bieden voor de gezondheid. Ze vervangen suiker en helpen minder calorieen binnen te krijgen. De veiligheid van dit type zoetstoffen is uitvoerig onderzocht. Bij normale consumptie kunnen zoetstoffen dagelijks worden gebruikt en is er voor de consument geen enkele reden tot ongerustheid’, aldus Roy van der Ploeg, woordvoerder van het Voedingscentrum.

Zoetstoffencheck
Naast achtergrondinformatie bevat de website het laatste nieuws over zoetstoffen. Ook kan met de speciaal voor deze site ontwikkelde ‘Zoetstoffencheck’ worden berekend hoeveel van een bepaald product je dagelijks kunt consumeren zonder de Aanbevolen Dagelijkse Inname (ADI) te overschrijden. De ADI is de hoeveelheid van een stof die iemand een leven lang iedere dag kan gebruiken zonder gevolgen voor de gezondheid.

Informatiecentrum Zoetstoffen
Het Informatiecentrum Zoetstoffen is een initiatief van de Nederlandse Vereniging Frisdranken, Waters, Sappen en wordt mede mogelijk gemaakt door de Commissie Frisdranken en Waters van het Productschap Dranken. Ook andere branches die zoetstoffen gebruiken kunnen participeren. Laag calorische zoetstoffen kunnen, naast frisdranken, ook worden gebruikt in toetjes, yoghurt, chocolademelk, ijs, snoepgoed, koekjes, sauzen, jam, vitaminepreparaten, keelpastilles etc. Doelstelling van het Informatiecentrum Zoetstoffen is om informatie over zoetstoffen beter toegankelijk te maken en misverstanden over zoetstoffen te verkleinen. Het Informatiecentrum richt zich in eerste instantie op voedings- en gezondheidsprofessionals.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen