CIZ publiceert ‘Aanspraak op AWBZ-zorg’

Array

Centrum indicatiestelling zorg (CIZ) heeft ‘Aanspraak op AWBZ-zorg’ gepubliceerd. Deze nieuwe digitale kwartaalrapportage biedt een overzicht van de totale aanspraak op AWBZ-zorg geïndiceerd door het CIZ.

De CIZ-rapportage is voor iedereen toegankelijk. Vooral zorgaanbieders, zorgkantoren en gemeenten kunnen hiermee inzicht krijgen in de aanspraak op AWBZ-zorg die door het CIZ is geïndiceerd. De rapportage bevat een grote hoeveelheid informatie over zowel de extramurale als intramurale aanspraak op AWBZ-zorg. De gegevens vanaf

1 januari 2010 tot 1 juli 2011 zijn nu beschikbaar. De gegevens van Bureaus Jeugdzorg vallen buiten deze rapportage.
Overzichtelijk en transparant
De informatie is zeer geschikt voor de ontwikkeling van beleid bij zorgaanbieders, zorgkantoren en gemeenten. De gegevens in de rapportage zijn uitgesplitst naar functieklasse, clientgroep en leveringsvorm van voorkeur (Pgb of ZIN). De informatie kan op landelijk, provinciaal en gemeentelijk niveau ‘opgehaald’ worden van CIZ.nl.

Meerdere rapportages op CIZ.nl
De rapportage staat op www.ciz.nl/voor-professionals/cijfers-en-feiten. Hier zijn ook de ‘CIZ Basisrapportage AWBZ’ en ‘Begeleiding in Beeld’ te vinden. Die twee rapportages bieden informatie over het aantal inwoners met een indicatie voor AWBZ-zorg en specifieke informatie over de functie Begeleiding.

Over het CIZ
Het CIZ beoordeelt of mensen aanspraak kunnen maken op AWBZ-zorg. Dit gebeurt op basis van objectieve criteria, zodat de beoordeling overal in het land hetzelfde is. Deze criteria zijn een vertaling van de beleidsregels van het ministerie van VWS. Na de beoordeling van de clientgegevens geeft het CIZ een indicatiebesluit af. Hierin staat of en zo ja, op welke AWBZ-zorg de client aanspraak heeft.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen