Deelnemers gevraagd voor onderzoek naar minderen met roken bij patiënten met COPD

Array

UMC Groningen
Op de polikliniek Longziekten van Universitair Medisch Centrum Groningen wordt onderzoek gedaan naar de effecten van minderen met roken bij patienten met COPD (chronische bronchitis en longemfyseem) op gezondheid, kwaliteit van leven en stoppen met roken.

Voor dit onderzoek zijn wij op zoek naar patienten met COPD die gemiddeld 10 of meer sigaretten per dag roken en niet van plan zijn op korte termijn (tussen nu en een maand) een stoppoging te doen. Wel moeten ze het aantal sigaretten dat ze per dag roken willen verminderen.

Voor meer informatie over het onderzoek en aanmelding kunt u contact opnemen met de Rookstoppoli van UMCG, polikliniek Longziekten, telefoonnummer: 050 3612924 – 3610280 e-mail: e-mailadres.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen