Lees de “gebruiksaanwijzing” voor uw kind

Dit is een origineel bericht van Maltha Beheer B.V.
Je kind heeft een leerprobleem en dan?
Je loopt samen de deur uit bij de Orthopedagogische Praktijk. Na jarenlang het gevoel te hebben gehad dat er iets anders aan de hand was, weet je het nu zeker. Je leest nog eens rustig het verslag door. Zo, daar moeten we verder mee komen.

Een uitslag is nog geen handleiding
En dan; de ouders, de school, de hockeytrainer, de ouders van vriendjes, ze komen niet verder en erger nog je kind komt niet verder. Je hebt handvatten nodig voor jezelf en om deze uit te reiken aan iedereen die zich met je kind bezig houdt. Niet wát er anders is, maar hóe je met anders zijn om moet gaan?

En die bestaat wel!
Praktische aanwijzingen geven kan alleen als de wetenschappelijke onderzoeker ook dagelijks tot aan de knieen in de praktijk staat. Zo weet je welke conclusies en aanbevelingen werkbaar zijn tijdens het dagelijks, praktisch handelen van een schoolgaand kind. Wetenschap en praktijk ontmoeten elkaar. De Studiegoeroe in Bilthoven heeft 30 jaar ervaring in het opstellen van de ‘gebruiksaanwijzing’ na het stellen van de diagnose. Met het ene been in de Orthopedagogische Praktijk Maltha en het andere in de dagelijkse studiebegeleiding weten zij van de hoed en de rand.

De praktijk van de Studiegoeroe
Met de handvatten van de Goeroe kom je verder dan alleen de diagnose. Na de diagnose en de handleiding zeggen ouders bij hoge faalangst niet meer: ‘kom op, het komt wel goed. Je doet je best toch?’. Zij zeggen: ‘eerst een vier, toen een vijf en waarom nu geen zes?’.

De jonge sportcoach stuurt een ADHD’er niet meer terug naar huis, omdat hij ‘onaanspreekbaar’ zou zijn. Hij laat hem een flink aantal rondjes rennen en voert dan een helder gesprek. Want een kind verdient meer dan een diagnose alleen.
Bron: ANP Perssupport
Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen