Verpleegkundige scriptieprijs 2011 voor Cynthia Taakmans

Array

Onze Lieve Vrouwe Gasthuis
Verpleegkundige Cynthia Taakmans heeft de scriptieprijs 2011 gewonnen met haar scriptie `Complementaire zorg als hartelijke aanvulling op de hartbewaking?’ Het publiek kende de publieksprijs toe aan Cheryl van Gestel voor haar scriptie `De verbeterde overdracht; van OK naar Recovery’.

De jury roemde de scriptie van Taakmans vooral vanwege het gedurfde en relevante onderwerp: de positieve effecten van bijvoorbeeld muziek- en aromatherapie naast de gewone behandeling van patienten op de hartbewaking.

Daarmee had zij net een streepje voor op de andere twee genomineerden: Marieke Bouw en Arno Deege. Bouw onderzocht in haar scriptie bij welke mammapatienten een direct histologisch biopt is geïndiceerd, terwijl Deege de zorgtransitie van jongeren naar de volwassenenafdeling aan de kaak stelde.

13 inzendingen
Als publiekswinnaar wees het publiek Cheryl van Gestel aan. Haar scriptie maakte deel uit van een voorselectie van zes genomineerde scripties. In totaal dongen dit jaar dertien scripties mee naar de scriptieprijs.

Wat is de scriptieprijs?
De scriptieprijs is een jaarlijks terugkerend fenomeen bij het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis en maakt deel uit van de Wetenschapsdagen. Informatie uit scripties kan een belangrijke bijdrage leveren aan de kwaliteit van de zorg binnen het OLVG.

Nieuwsbericht laatst nagekeken op vrijdag 16 december 2011 Vragen over deze pagina? Mail naar [email protected]

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen