Tijdelijke regeling ADL-assistentie

Nederlandse Zorgautoriteit
De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft voor de komende twee jaar een tijdelijke regeling voor ADL-assistentie vastgesteld. De huidige subsidieregeling loopt af per 2012. De tijdelijke regeling is bedoeld voor de huidige zorgaanbieders van ADL-assistentie in ADL-woningen. De NZa zal de minister adviseren hoe deze zorg vanaf 2014 structureel bekostigd kan worden.

De tijdelijke regeling biedt een budgetgarantie voor de bestaande zorgaanbieders, zodat de ADL-assistentie in de huidige ADL-woningen gecontinueerd kan worden. De maximumtarieven zijn gebaseerd op de tarieven in de subsidieregeling en geïndexeerd voor het prijspeil van 2012. In de tarieven is ook een vergoeding opgenomen voor de zorginfrastructuur, bijvoorbeeld de alarminstallaties. Om dubbele bekostiging te voorkomen, is de beleidsregel Zorginfrastructuur niet van toepassing op de aanbieders van ADL-assistentie.

De NZa zal het komende jaar een kostenonderzoek uitvoeren om te onderzoeken hoe deze zorg vanaf 2014 structureel bekostigend kan worden binnen de AWBZ.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen