Eigen bijdrage huisarts; kortste weg naar social media gebruik patiënt?

Array

Onderzoeksbureau I’m Research heeft minister Edith Schippers het perfecte argument in handen gegeven om een eigen bijdrage voor de huisartsenzorg in te voeren. Het bureau heeft namelijk op basis van onderzoek geconcludeerd dat slechts 6 procent van de Nederlanders gebruik maakt van social media om antwoord te krijgen op gezondheidsvragen. In landen als China, Maleisie en Pakistan weten inwoners social media veel beter te vinden voor gezondheidsinformatie. Volgens het onderzoek van  I’m Research kent Nederland in tegenstelling tot die landen een enorm brede toegang tot de eerstelijns gezondheidszorg. En die is ook nog eens helemaal gratis, dat schrijft Frank van Wijck in zijn column voor Arts & Auto. Cynisch adviseert hij minister Schippers om per direct een eigen risico in voor de huisartsenzorg in te voeren. In plaats van de huisarts te bezoeken zullen mensen dan op internet gaan speuren naar het antwoord op hun gezondheidsvraag. Schippers vangt hiermee twee vliegen in één klap. Ze bespaart op kosten voor de gezondheidszorg, én ze vergroot de zelfredzaamheid van de burger.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen