Humanitas organiseert voor derde keer kerstchat

Array
Dit is een origineel bericht van Humanitas
De vrijwilligers van Humanitas staan ook dit jaar tijdens de kerst weer klaar voor mensen die zich eenzaam voelen.
Mensen die tijdens de kerstdagen behoefte hebben aan een goed gesprek kunnen terecht bij Humanitas Chat. De vrijwilligers van Humanitas zijn op beide kerstdagen extra lang online om te chatten met mensen die zich eenzaam voelen of hun verhaal kwijt willen.

Humanitas Chat is dit jaar alweer voor de derde keer online gedurende de kerstdagen
‘Elk jaar worden er tijdens de kerstdagen drie keer zoveel gesprekken gevoerd als normaal’, legt Edwin Herzberg, projectleider van Humanitas Chat uit. ‘Daarom zijn we ook dit jaar met de kerst extra lang online Vrijwilligers en coördinatoren van Humanitas maken tijdens de kerstdagen tijd vrij om bereikbaar te zijn voor mensen die zich alleen voelen met de kerst’.

Iedereen kan tijdens Kerstmis chatten met een vrijwilliger van Humanitas via de website www.hetluisterendoog.nl. De chat is op 25 december geopend van 10.00 uur ’s ochtends tot 22.00 uur ’s avonds en op 26 december van 12.00 uur tot 22.00 uur.

Iedereen, die daar behoefte aan heeft, kan 365 dagen per jaar zijn verhaal kwijt bij één van de 75 vrijwilligers van Humanitas Chat “Het Luisterend Oog”. In 2011 werd er zo’n 5.500 keer gechat, 30% meer dan in 2010. 90% van de chatters geeft aan een goed gesprek te hebben gevoerd met een vrijwilliger die luistert, steunt en meedenkt. Chatten met Humanitas is anoniem en gratis.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen