Amphia helpt zorgprofessionals met digitale handleiding

Array

Het Amphia Ziekenhuis helpt collega’s in de zorg op weg met een digitale handleiding voor het opstellen van een oncologisch beleidsplan. Deze handleiding beschrijft in het kort de aanpak en opzet van een multidisciplinair beleidsplan. Met voorbeelden en tips hoopt Amphia andere zorgprofessionals op weg te helpen. De Amphia handleiding is vanaf vandaag gratis te downloaden op http://www.amphia.nl/.

Oncologie loopt door alle geledingen van het ziekenhuis en raakt diverse disciplines, van chirurgie tot chemotherapie. Om aan de eisen van verschillende kwaliteitsnormen te voldoen, is in 2010 het Amphia Oncologisch Beleidsplan opgesteld.

Kosteloos
Veel ziekenhuizen staan momenteel voor dezelfde moeilijke opgave om aan de kwaliteitseisen voor transparante zorg te voldoen. Het Amphia Ziekenhuis kreeg de afgelopen maanden dan ook veel aanvragen binnen voor het oncologisch beleidsplan. “Deze collega’s van andere ziekenhuizen en zorginstellingen waren niet zozeer geïnteresseerd in de inhoud, maar wel in de totstandkoming van dit beleidsplan,” verteltHans Meij, directeur Innovatie van Amphia. Om aan die behoefte te voldoen, heeft Amphia besloten een handleiding te maken en deze kosteloos beschikbaar te stellen.

Hulpmiddel
De digitale handleiding is een eerste publicatie in de reeks van ‘Amphia Ervaringen’.Hans Meij: “Wij weten nog goed hoe lastig wij het vonden bij de aanvang van dit traject, en wij hopen dat onze gebundelde kennis en ervaring als hulpmiddel kan dienen voor andere ziekenhuizen.” De handleiding ‘Opstellen Oncologisch Beleidsplan’ van Amphia vormt hiermee een aanvulling op de instrumenten van het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) en het Integraal Kankercentrum Zuid (IKZ) bij het realiseren van multidisciplinaire bedrijfsplannen.

Download handleiding

Recente artikelen