Huiskamerbijeenkomsten van het Oudernetwerk Jeugdzorg Gelderland

Een huiskamerbijeenkomst is precies wat het zegt: een aantal mensen komt bij elkaar om met elkaar te praten. De locatie is een huiskamer. De frequentie is ̩̩n avond per maand, van 20.00 Р22.00 uur.

Momenteel richt het Oudernetwerk zich op twee groepen:
* Ouders op afstand: dat zijn ouders waarvan de kinderen uit huis geplaatst zijn, al dan niet in een pleeggezin.
* Opa’s en oma’s: dat zijn grootouders die betrokken zijn bij hun kind en kleinkind en op die wijze ervaring opdoen met jeugdzorg.

Doel van een huiskamerbijeenkomst is om in een ontspannen sfeer ruimte te bieden aan het eigen persoonlijke verhaal, de eigen emoties en eigen vragen Wanneer er voldoende mensen bij elkaar in de buurt wonen kan een nieuwe huiskmaerbijeenkomst van start gaan. De eerste opzet wordt begeleid door twee kerngroepleden: Robertine Walhout en Astrid Albers.

De mogelijkheid bestaat om andere groepen bij elkaar te brengen, bijvoorbeeld ouders die problemen hebben met de omgangsregeling na een scheiding. Dit is afhankelijk van de vraag.

Geïnteresseerd?
Meld u aan:
[email protected]
of bel:             06 – 396 05 544
www.oudernetwerkjeugdzorg.nl

bron: Bureau Jeugdzorg  Gelderland

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen