Dokters van de Wereld organiseert grootste lachsessie ter wereld

Paradiso Amsterdam staat op Blue Monday geheel in teken van recordpoging
Op maandag 16 januari 2012 is het Blue Monday, de meest deprimerende dag van het jaar. Juist op die dag organiseert de internationale medische hulporganisatie Dokters van de Wereld de grootste lachmeditatiesessie ter wereld onder leiding van de Belgische lachcoach Geert van de Vijver. Met deze recordpoging in de Amsterdam poptempel Paradiso vraagt Dokters van de Wereld aandacht voor ‘Operatie Glimlach’. Dit project biedt reconstructieve chirurgie aan kinderen en jongeren in ontwikkelingslanden met aangeboren of verworven misvormingen, zoals een brandwond of schisis. “Door ‘Operatie Glimlach’ krijgen jaarlijks honderden kinderen en jongeren voor circa € 250,- per operatie zowel medisch als sociaal gezien een beter leven. Gelukkig worden de eerste vijf operaties van het jaar al mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Nationale Postcode Loterij, maar om nog meer mensen te kunnen helpen, hebben we behalve geld ook meer bekendheid nodig. Daarom roepen we zoveel mogelijk mensen op om naar Paradiso te komen op 16 januari, zodat we op een ludieke manier meer aandacht kunnen verwerven”, zegt Mirjam Koppe, directeur van Dokters van de Wereld. Begin januari wordt meer informatie over de actie bekendgemaakt.  

  • Dokters van de Wereld presenteert ‘Grootste lachsessie ter wereld’
  • Maandag 16 januari 2012
  • Paradiso, Weteringschans 6, Amsterdam
  • Zaal open: 10.30 uur. Programma: 11.00-12.30 uur
  • Voor iedereen vrij toegankelijk
  • Voor persvragen kunt u terecht bij Coebergh Communicatie & PR, Maurice Seleky, T (020) 470 87 87 of
    E [email protected]

Bron: Dokters van de wereld

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen