Rechtbank spreekt faillissement Zonnehuizen uit; uitzicht op overname Zonnehuizen

Array

Zorg en onderwijs gaan door!
27 december 2011: Vandaag hebben de Bestuurder a.i. en de Bewindvoerder van Zonnehuizen de Rechtbank van Utrecht verzocht de surséance in te trekken en om te zetten in een faillissement. De rechtbank heeft dit verzoek ingewilligd en heeft het faillissement uitgesproken. Daarbij heeft de rechtbank mevrouw mr. Marie-José Cools als curator aangesteld.

De zorgkantoren en zorgverzekeraars continueren de betaling van de zorg voor de komende periode. Het faillissement van Zonnehuizen betekent dan ook niet dat er een einde komt aan deze bijzondere vorm van zorg en onderwijs. Integendeel. Wat er ook gebeurt: de zorg en onderwijs gaan door. Op dit moment is nog niet duidelijk onder welke vlag en met welke partners dat plaats gaat vinden.

Momenteel voert de curator intensief overleg met verschillende overnamepartners. Er zijn meerdere betrouwbare partijen die de zorg en onderwijs, of een deel daarvan, willen overnemen. Naar verwachting zullen de meeste medewerkers die werkzaam zijn in de directe zorg en onderwijs in dienst kunnen treden bij de partij die de zorg en onderwijs overneemt. Hierdoor blijven de cliënten de zorg en onderwijs ontvangen door voor hen bekende medewerkers.

Deze week worden cliënten, ouders en vertegenwoordigers en medewerkers nader geïnformeerd over de situatie.

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met: Gerry Nutters, Woordvoerder Zonnehuizen
T 030 6945331 / E [email protected]

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen