VGZ deelt gratis vuurwerkbrillen uit bij Pearle Opticiens

Array

Jaarlijks lopen 250 mensen oogletsel op door vuurwerk, waarvan vorig jaar 115 met blijvend oogletsel. De helft van de slachtoffers is kind. Daarom geeft zorgverzekeraar VGZ de laatste dagen van het jaar gratis vuurwerkbrillen weg aan haar klanten.

De brillen zijn verkrijgbaar bij filialen van Pearle Opticiens op vertoon van de verzekeringspas. Per klant zijn maximaal twee vuurwerkbrillen beschikbaar. De vuurwerkbrillen zijn gemaakt van polycarbonaat, een hard kunststof dat voldoende bescherming aan de ogen biedt.

‘Vuurwerk is mooi en hoort bij de traditie van Oud & Nieuw’, aldus Marc Janssen, manager Generieke Zorginkoop en Contractmanagement van VGZ. ‘Het kost echter ieder jaar ook vele oogslachtoffers. Wij vinden het onze maatschappelijke verantwoordelijkheid om te komen met deze gratis preventieve bescherming’.

De actie loopt nog tot en met 31 december en geldt zolang de voorraad strekt. Ook klanten van Univé, Trias en IZA kunnen aanspraak maken op de vuurwerkbrillen.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen