Jongeren zonder startkwalificatie relatief vaak in aanraking met politie

Array

Jongeren zonder startkwalificatie komen beduidend vaker in aanraking met de politie dan jongeren die wel onderwijs op minimaal het niveau van mbo-2 hebben behaald. Vooral werkloze voortijdig schoolverlaters komen naar verhouding vaak in aanraking met de politie.

Jongeren zonder startkwalificatie drie keer zo vaak in aanraking met de politie
De criminaliteit onder jongeren is de afgelopen jaren afgenomen. Vooral de voortijdig schoolverlaters komen minder vaak in contact met politie dan een aantal jaren geleden. Wel is het verschil tussen jongeren met en zonder startkwalificatie nog altijd groot.

Jaarlijks komt ongeveer 3 procent van de jongeren van 15 tot 27 jaar die geen opleiding meer volgen in aanraking met de politie. Onder de jongeren zonder startkwalificatie is het aandeel dat verdacht wordt van een misdrijf met 5,3 procent ongeveer drie keer zo groot als onder jongeren die langer op school hebben gezeten en wel beschikken over een startkwalificatie.

Bron: CBS

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen