PuurGezond.nu wint Kik compliment

De website www.PuurGezond.nu heeft het KIK compliment gewonnen. Het KIK compliment is een initiatief van de website KIK for kids, een site voor kinderen en volwassenen over afvallen, milieubewuster en gezonder leven. De prijs wordt eind januari uitgereikt, naar verwachting tijdens het kinderobesitas congres “Wie doet wat” te Wageningen.

PuurGezond won overtuigend met meer dan de helft van de stemmen. Kik for kids heeft de prijs in het leven geroepen als reactie op de Jaarprijs van het Voedingscentrum, die dit jaar is uitgereikt aan Honig Vezelrijk. Kik wil af van de boodschap dat gezond eten lastig en niet lekker is: ‘Er hoeven helemaal geen alternatieven uitgevonden te worden om gezond eten gemakkelijker te maken.’ Om dit te stimuleren is er dus het Kik compliment.

Puur Gezond heeft het compliment gewonnen omdat deze site laat zien dat gezond eten helemaal niet moeilijk is. Veel te vaak grijpen we in ons drukke leven naar kant-en-klaar producten met veel vet, zout en weinig groenten. PuurGezond laat zien dat het ook anders kan. En dat betekent echt geen culinaire hoogstandjes. De website geeft tal van tips en recepten om het eten net wat puurder te maken, zonder dat je uren in de keuken staat.

Enkele reacties van stemmers op de PuurGezond.nu website:

“Deze website bewijst dat gezond eten gewoon lekker is én niet moeilijk!”

“Geen fratsen en daardoor echt lekker. Heel praktische en lekkere recepten zodat we weer leren koken en gebruik leren maken van de producten uit het seizoen. Dat klinkt saai, maar niets is minder waar. Kijk maar op de website. Ook heel veel leuke weetjes wat je extra motiveert om eens wat anders dan “kant-en-klaar” te gebruiken”.

“Ik kies voor Puur Gezond. Iedere week een prachtige nieuwsbrief, heerlijke recepten, interessante nieuwtjes. Alles met veel liefde gemaakt! Blijmakend.”

“Puur gezond (we eten veel lekkerder sinds mijn moeder daar recepten vandaan haalt)”

“Puur gezond is een ware inspiratiebron voor lekker gezond eten voor het hele gezin”